Egyéb érdekességek...rólam

2013. augusztus 14., szerda

Paradicsomos káposzta...


Paradicsomos káposzta...





... másképpen.

... attól lesz más, hogy nincsen benne rántás. A sűrített paradicsom adja meg a sűrűségét. 
Szerintünk így is nagyon finom, ráadásul jó sok husi van benne...

... a recept 8-10 személyre van tervezve, mert a felét kiporciózva mindig eltesszük a mélyhűtőbe.




Hozzávalók:



  • 1 nagy fejes káposzta, lereszelve
  • 1,5 kg sertéscomb, felkockázva
  • kókuszolaj vagy liba-, kacsazsír
  • 2 nagy vöröshagyma, finomra vágva
  • ízlés szerint Himalája só
  • 4-5 kisebb babérlevél
  • 2 ek. egész kömény
  • néhány szem egész fekete bors
  • 1,2 liter sűrített, cukrozatlan paradicsom
  • 2-3 ek. eritritol



Elkészítése:



A finomra vágott hagymát a zsíron dinsztelem. Rádobom a húst, a káposztát, az édesítőt és a fűszereket. Felöntöm a sűrített paradicsommal és annyi vízzel, hogy az egészet bőven ellepje. Közepes lángon, félig fedővel lefedve addig főzöm, míg a hús, a káposzta teljesen meg nem puhul, és az étel be nem sűrűsödik. Petrezselyemmel megszórva tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése