Abált szalonnás szendvics… |
... reggelire, gyors ebédnek, vacsorára, magunkkal vinni, éjszaka elrágcsálni...MINDIG!
... annyira szeretem, hogy még éjjel 11-kor is képes vagyok belőle falatozni!
Hozzávalók:
az abált szalonnához:
- 2 kg húsos, bőrös császárhús
- 2 nagy fej vöröshagyma
- néhány szem egész bors
- 3 fej fokhagyma
- 3 ek. Himalája só
továbbá:
- 2-3 fej zúzott fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- ízlés szerint Himalája só
- 1-2 fej lila hagyma, felkockázva
- mandulakenyér, szeletekre vágva
- zöldsaláta, paradicsom
Elkészítése:
Mossuk át rendesen. Tegyük egy fazékba és öntsük fel annyi vízzel ami
ellepi, tegyünk a vízbe kb. 2-3 evőkanálnyi sót, 1 megpucolt, nagyobb
vöröshagymát, 3 egész fokhagymát szintén megpucolva. Még lehet ízesíteni
szemes borssal, vagy ki mivel szereti. Mikor felforr a víz, fedő alatt
kb. 1 - 1,5 órát főzzük. Én villával teszteltem, hogy elég puha-e. Az
abálólében hagyjuk kihűlni. Ezután a szalonnáról papírtörlővel
felitatjuk a felesleges vizet. Sózzuk, bőséges zúzott fokhagymával
bekenjük, végül pirospaprikával jól megszórjuk mindenhol. Tegyük hűtőbe
jó pár órára, hogy megdermedjen és könnyen szelhető legyen.
A mandulakenyeret szeletekre vágjuk, ráteszünk egy szelet szalonnát, paradicsomot, salátát, kockákra vágott lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk...megesszük!
A mandulakenyeret szeletekre vágjuk, ráteszünk egy szelet szalonnát, paradicsomot, salátát, kockákra vágott lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk...megesszük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése