Egyéb érdekességek...rólam

2013. augusztus 7., szerda

Abált szalonnás szendvics…

Abált szalonnás szendvics…



... reggelire, gyors ebédnek, vacsorára, magunkkal vinni, éjszaka elrágcsálni...MINDIG!

... annyira szeretem, hogy még éjjel 11-kor is képes vagyok belőle falatozni!



Hozzávalók:


az abált szalonnához:




  • 2 kg húsos, bőrös császárhús
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • néhány szem egész bors
  • 3 fej fokhagyma
  • 3 ek. Himalája só




továbbá:



  • 2-3 fej zúzott fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint Himalája só
  • 1-2 fej lila hagyma, felkockázva
  • mandulakenyér, szeletekre vágva
  • zöldsaláta, paradicsom



Elkészítése: 


Mossuk át rendesen. Tegyük egy fazékba és öntsük fel annyi vízzel ami ellepi, tegyünk a vízbe kb. 2-3 evőkanálnyi sót, 1 megpucolt, nagyobb vöröshagymát, 3 egész fokhagymát szintén megpucolva. Még lehet ízesíteni szemes borssal, vagy ki mivel szereti. Mikor felforr a víz, fedő alatt kb. 1 - 1,5 órát főzzük. Én villával teszteltem, hogy elég puha-e. Az abálólében hagyjuk kihűlni. Ezután a szalonnáról papírtörlővel felitatjuk a felesleges vizet. Sózzuk, bőséges zúzott fokhagymával bekenjük, végül pirospaprikával jól megszórjuk mindenhol. Tegyük hűtőbe jó pár órára, hogy megdermedjen és könnyen szelhető legyen. 




A mandulakenyeret szeletekre vágjuk, ráteszünk egy szelet szalonnát, paradicsomot, salátát, kockákra vágott lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk...megesszük!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése