... és kétszersült.
... a kenyér kiváló szendvicsalap, a kétszersültet pedig krémekbe lehet mártogatni.
Hozzávalók:
- 25 dkg darált dió*
- 4 dkg lenmagliszt
- 4 dkg őrölt szezámmag
- 1 tk. szódabikarbóna
- 3 nagy tojás
- 1 dl víz
- Himalája só
* azt szeretem, ha egy kissé darabos, ezért nem darálom finomra.
Elkészítése:
A száraz összetevőket összekeverem, hozzáadom a tojásokat és a vizet. A masszát alaposan elkeverem, szilikon kenyérformába öntöm, és 180°-on kb. 40 percig sütöm. Kihűtöm, 1 cm-es szeletekre vágom. Ha kétszersültet szeretnék, visszatolom a szeleteket a sütőbe, és oldalanként még 10-15 percig sütöm. Ha kihűltek, jól záródó dobozban tárolom őket.
Ihelt: Mezei Elmira rozmaringos, diós kenyerének módosított változata
Most komolyan, valahogy egy rugóra jár az agyunk, mert éppen most sült ki a diós kenyerem:) Nagyon hasonló a recept is, még forró, de remélem ilyen szép lesz, mint a tied és finom:)
VálaszTörlés:-) Biztos vagyok benne, hogy a te kenyérkéd is isteni lesz! Majd, ha felteszed, megyek, és meglesem. :-D Volt még egy kis kacsamájpástétomunk és lilahagyma lekvárunk, nagyon jól harmonizált vele a dió kenyér. Képzeld, még apum is jóízűen ette, pedig ő nem paleozik. :-)
VálaszTörlés