... BBQ szószból mindig van a hűtőben. Ha nincs kedvem, vagy időm hosszabb időt a konyhában tölteni,
elő szoktam kapni, valamilyen húsra ráöntöm, és a sütőbe tolom a körettel együtt.
Tálalás előtt gyorsan összedobok még egy salátát, és lehet is enni.
Összesen 10 percet kell vele foglalkozni. Nem hiszitek? Próbáljátok ki, és meglátjátok!
Hozzávalók:
a csirkéhez:
- 10 db csirkeszárny
- Himalája só, frissen őrölt bors
- 1 adag BBQ szósz
- kókuszolaj
a körethez:
- 3-4 darab édesburgonya, felkarikázva
- Himalája só, frissen őrölt bors
- kókuszolaj
- 2 fej fokhagyma, gerezdekre szedve
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsit (vagy sütőtálat) kiolajozok belerendezgetem a sózott, borsozott szárnyakat. Mindegyiket alaposan bekenem szósszal, és egy kevés kókuszolajat csorgatok rájuk. Mehetnek a 200°C-ra előmelegített sütőbe a burgonyával együtt. Egy közepes tepsit kiolajozok, beleszórom a burgonyát és héjastul a fokhagymát. Megszórom sóval, borssal, friss rozmaringgal, és meglocsolom egy kevés kókuszolajjal. Ha megsült a hús és a burgonya salátával tálalom őket.
... a papírszalvétáról ne feledkezzetek el, mert ezt az ételt nem lehet szépen enni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése