Egyéb érdekességek...rólam

2013. augusztus 4., vasárnap

BBQ csirkeszárnyak rozmaringos édesburgonyával...






... BBQ szószból mindig van a hűtőben. Ha nincs kedvem, vagy időm hosszabb időt a konyhában tölteni, 
elő szoktam kapni, valamilyen húsra ráöntöm, és a sütőbe tolom a körettel együtt. 
Tálalás előtt gyorsan összedobok még egy salátát, és lehet is enni.
Összesen 10 percet kell vele foglalkozni. Nem hiszitek? Próbáljátok ki, és meglátjátok!



Hozzávalók:



a csirkéhez:







a körethez:



  • 3-4 darab édesburgonya, felkarikázva
  • Himalája só, frissen őrölt bors
  • kókuszolaj
  • 2 fej fokhagyma, gerezdekre szedve







Elkészítése:



Egy közepes méretű tepsit (vagy sütőtálat) kiolajozok belerendezgetem a sózott, borsozott szárnyakat. Mindegyiket alaposan bekenem szósszal, és egy kevés kókuszolajat csorgatok rájuk. Mehetnek a 200°C-ra előmelegített sütőbe a burgonyával együtt. Egy közepes tepsit kiolajozok, beleszórom a burgonyát és héjastul a fokhagymát. Megszórom sóval, borssal, friss rozmaringgal, és meglocsolom egy kevés kókuszolajjal. Ha megsült a hús és a burgonya salátával tálalom őket. 


... a papírszalvétáról ne feledkezzetek el, mert ezt az ételt nem lehet szépen enni. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése