Egyéb érdekességek...rólam

2013. augusztus 9., péntek

Palacsintatésztában sült fogasfilé...

Palacsintatésztában sült fogasfilé 1.



... fokhagymás majonézzel és karfiolrizzsel.



... döglesztő meleg van. Én azért még "hősiesen állom a sarat", leszámítva a délelőtti szerencsétlenkedéseimet: az ujjam szétvágását, tányérok törését, egy liter kókuszolaj és néhány dl citromlé magamra öntését. A kókuszolajat próbáltátok már feltakarítani??? Élmény volt. Szóval, totál szétesés


...hol vagy már eső, szellő, néhány fokkal hűvösebb idő?



Hozzávalók:


a fogasfiléhez:



  • 3 nagy szelet bőrös fogasfilé
  • 4 dkg őrölt szezámmag
  • 3 dkg őrölt kókuszreszelék
  • 3 egész tojás
  • ízlés szerint Himalája só
  • néhány csipet őrölt bors
  • 1-1,5 dl víz



 a sütéshez:



  • kókuszolaj


a karfiolrizshez: 



  • egy közepes méretű karfiol, kis rózsákra tördelve
  • 1 vöröshagyma, finomra aprítva
  • 2-3 sárgarépa, vékonyan felkarikázva
  • ízlés szerint Himalája só, őrölt bors
  • nagy csokor friss petrezselyem, felaprítva
  • kókuszolaj



Palacsintatésztában sült fogasfilé 2.



Elkészítése:



A halakat 2-2,5 cm-es szeletekre vágom, sózom, borsozom. A szezámmagot és a kókuszreszeléket a tojásokkal néhány csipet sóval, borssal és annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak, csomómentesre keverem. Serpenyőben kókuszolajat hevítek, és kisütöm benne a halszeletek mindkét oldalát.

A karfiolt késes robotgépben felaprítom (nem pépesítem!). A hagymát kókuszolajon megpirítom, rádobom a sárgarépát - kevergetés mellett - addig párolom, míg a répa 3/4-ig meg nem puhul. Hozzáadom a karfiolt és a petrezselyem 3/4-ét. Sóval, borssal ízesítem. Kevergetem, és addig főzöm, míg a karfiol meg nem puhul. 

A halszeleteket meglocsolom fokhagymás majonézzel és karfiolrizzsel tálalom.



Megjegyzés: A palacsintatészta módosított Mezei Elmira recept.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése