Palacsintatésztában sült fogasfilé 1. |
... fokhagymás majonézzel és karfiolrizzsel.
... döglesztő meleg van. Én azért még "hősiesen állom a sarat", leszámítva a délelőtti szerencsétlenkedéseimet: az ujjam szétvágását, tányérok törését, egy liter kókuszolaj és néhány dl citromlé magamra öntését. A kókuszolajat próbáltátok már feltakarítani??? Élmény volt. Szóval, totál szétesés
...hol vagy már eső, szellő, néhány fokkal hűvösebb idő?
Hozzávalók:
a fogasfiléhez:
- 3 nagy szelet bőrös fogasfilé
- 4 dkg őrölt szezámmag
- 3 dkg őrölt kókuszreszelék
- 3 egész tojás
- ízlés szerint Himalája só
- néhány csipet őrölt bors
- 1-1,5 dl víz
a sütéshez:
- kókuszolaj
a karfiolrizshez:
- egy közepes méretű karfiol, kis rózsákra tördelve
- 1 vöröshagyma, finomra aprítva
- 2-3 sárgarépa, vékonyan felkarikázva
- ízlés szerint Himalája só, őrölt bors
- nagy csokor friss petrezselyem, felaprítva
- kókuszolaj
Palacsintatésztában sült fogasfilé 2. |
Elkészítése:
A halakat 2-2,5 cm-es szeletekre vágom, sózom, borsozom. A szezámmagot és a kókuszreszeléket a tojásokkal néhány csipet sóval, borssal és annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak, csomómentesre keverem. Serpenyőben kókuszolajat hevítek, és kisütöm benne a halszeletek mindkét oldalát.
A karfiolt késes robotgépben felaprítom (nem pépesítem!). A hagymát kókuszolajon megpirítom, rádobom a sárgarépát - kevergetés mellett - addig párolom, míg a répa 3/4-ig meg nem puhul. Hozzáadom a karfiolt és a petrezselyem 3/4-ét. Sóval, borssal ízesítem. Kevergetem, és addig főzöm, míg a karfiol meg nem puhul.
Megjegyzés: A palacsintatészta módosított Mezei Elmira recept.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése