Egyéb érdekességek...rólam

2013. augusztus 15., csütörtök

Gombás pizza...


Gombás pizza 1.




... másként.


... glutén és cukormentes. 


...ha valaki nagyon érzékeny a laktózra, nyugodtan hagyja el a parmezánt a tetejéről. Én - e pizza kivételével - egyáltalán nem fogyasztok tejtermékeket, mert durva tüneteket produkál a szervezetem 1-2 óra elteltével. 
Pizza nálunk két havonta egyszer fordul elő, és ez a parmezán mennyiség - szerencsére nem okozott (eddig) még nálam komolyabb egészségügyi gondokat. Nekem ennyi egyelőre még belefér...





Hozzávalók:



 a tésztához:



  • 2 dkg lenmagliszt
  • 4 dkg szezámmagliszt
  • 4 dkg finomra őrölt mandula
  • 3 egész tojás
  • 1 tk. útifűmaghéj
  • ízlés szerinti fűszerek pl. kakukkfű, rozmaring
  • nagy csipet Himalája só


a feltéthez:


  • 3-4 ek. sűrített paradicsompüré
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint fűszerek pl. kakukkfű, rozmaring
  • nagy csipet Himalája só, őrölt fekete bors


továbbá:


  • 3 fej gomba, szeletelve
  • 1 kis fej lila hagyma
  • friss bazsalikomlevelek
  • 1 kis paradicsom felkarikázva
  • ízlés szerint reszelt parmezán



Gombás pizza 2.


Elkészítése:



A tészta hozzávalóit összekeverem annyi vízzel, hogy jól kenhető masszát kapjak. Rákenem kör alakban az előkészített sütőpapíros tepsire. A paradicsompürét kikeverem a fűszerekkel, majd rásimítom a tésztára. Rárakosgatom a gombát, a paradicsomot, a lila hagyma karikákat. Megszórom a fűszerekkel és egy kevés reszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben, 180°-on addig sütöm, míg a gomba, a sajt meg nem pirul. Nagyjából 20 perc.


... salátával tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése