Gombás pizza 1. |
... másként.
... glutén és cukormentes.
...ha valaki nagyon érzékeny a laktózra, nyugodtan hagyja el a parmezánt a tetejéről. Én - e pizza kivételével - egyáltalán nem fogyasztok tejtermékeket, mert durva tüneteket produkál a szervezetem 1-2 óra elteltével.
Pizza nálunk két havonta egyszer fordul elő, és ez a parmezán mennyiség - szerencsére nem okozott (eddig) még nálam komolyabb egészségügyi gondokat. Nekem ennyi egyelőre még belefér...
Hozzávalók:
a tésztához:
- 2 dkg lenmagliszt
- 4 dkg szezámmagliszt
- 4 dkg finomra őrölt mandula
- 3 egész tojás
- 1 tk. útifűmaghéj
- ízlés szerinti fűszerek pl. kakukkfű, rozmaring
- nagy csipet Himalája só
a feltéthez:
- 3-4 ek. sűrített paradicsompüré
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- ízlés szerint fűszerek pl. kakukkfű, rozmaring
- nagy csipet Himalája só, őrölt fekete bors
továbbá:
- 3 fej gomba, szeletelve
- 1 kis fej lila hagyma
- friss bazsalikomlevelek
- 1 kis paradicsom felkarikázva
- ízlés szerint reszelt parmezán
Gombás pizza 2. |
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverem annyi vízzel, hogy jól kenhető masszát kapjak. Rákenem kör alakban az előkészített sütőpapíros tepsire. A paradicsompürét kikeverem a fűszerekkel, majd rásimítom a tésztára. Rárakosgatom a gombát, a paradicsomot, a lila hagyma karikákat. Megszórom a fűszerekkel és egy kevés reszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben, 180°-on addig sütöm, míg a gomba, a sajt meg nem pirul. Nagyjából 20 perc.
... salátával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése