Lilahagymalekvár és kacsamájpástétom paleo kenyéren 1. |
... a lilahagymalekvár és a kacsamájpástétom nagyon jó barátok.
Hozzávalók:
- 4 nagy fej lila hagyma
- 3 ek.kókuszolaj
- 3 ek. méz / nyírfacukor /
- 0,5 dl balzsamecet
- 0,5 dl vörösbor
- néhány szál friss kakukkfű
- Himalája só
- frissen őrölt rózsabors
a tálaláshoz:
- kacsamájpástétom kakukkfűvel és rózsaborssal
- paleo kenyér pl. egyszerű mandulás kenyér
Lilahagymalekvár és kacsamájpástétom paleo kenyéren 2. |
Elkészítése:
A
hagymát felaprítom elkezdtem a kókuszolajon párolni. Amikor már
aranybarna és puha, hozzáadtam a mézet / nyírfacukrot és karamellizáltam. Beleöntöttem a vörösbort és a balzsamecetet. Nem kell
sűrűn keverni. Sóztam, borsoztam, kakukkfűvel ízesítettem. Miután a lekvár elérte a sűrű állagot (kb. 1 óra), üvegekbe
töltöttem. Miután kihűlt, hűtőbe tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése