Mogyorós, mazsolás keksz... |
... az aktuális kedvenc.
... szokás szerint laktóz és gluténmentes.
... szokás szerint laktóz és gluténmentes.
Hozzávalók:
- 110 g őrölt mandula
- 190 g őrölt mogyoró
- 4 ek. mogyorólikőr
- 50 g por eritrit
- 1 tk. szódabikarbóna
- 4 ek. méz
- 3 ek. kókuszolaj vagy tisztított vaj
- 3 egész tojás
- egy csipet őrölt fahéj
- kókusztej, ha szükséges
- 50 g mazsola
Elkészítése:
A mandulát, a mogyorót, az eritritet, a fahéjat, a szódabikarbónát és egy csipet Himalája sót összekeverem. A tojásokat elkeverem a mézzel, a kókuszolajjal, a likőrrel. A tojásos keverékbe dolgozom a száraz alapanyagokat és a mazsolát. Ha szükséges, kevés kókusztejjel vagy akár további likőr hozzáadásával igazítok az állagán, hogy jól formázható legyen a masszám. Kezemmel diónyinál nagyobb golyóbisokat formálok, amiket sütőpapíros lemezre teszek, majd kissé ellapítok. 180°C-os sütőben sütöm őket nagyjából 8-10 percig. Amikor az aljuk halvány barna színt kap, akkor veszem a kekszeket ki a sütőből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése