Egyéb érdekességek...rólam

2013. augusztus 2., péntek

Mogyorós, mazsolás keksz...

 
Mogyorós, mazsolás keksz...




... az aktuális kedvenc.

... szokás szerint laktóz és gluténmentes.


 

Hozzávalók:



  • 110 g őrölt mandula
  • 190 g őrölt mogyoró
  • 4 ek. mogyorólikőr
  • 50 g por eritrit
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 4 ek. méz
  • 3 ek. kókuszolaj vagy tisztított vaj
  • 3 egész tojás
  • egy csipet őrölt fahéj
  • kókusztej, ha szükséges 
  • 50 g mazsola




Elkészítése:



A mandulát, a mogyorót, az eritritet, a fahéjat, a szódabikarbónát és egy csipet Himalája sót összekeverem. A tojásokat elkeverem a mézzel, a kókuszolajjal, a likőrrel. A tojásos keverékbe dolgozom a száraz alapanyagokat és a mazsolát. Ha szükséges, kevés kókusztejjel vagy akár további likőr hozzáadásával igazítok az állagán, hogy jól formázható legyen a masszám. Kezemmel diónyinál nagyobb golyóbisokat formálok, amiket sütőpapíros lemezre teszek, majd kissé ellapítok. 180°C-os sütőben sütöm őket nagyjából 8-10 percig. Amikor az aljuk halvány barna színt kap, akkor veszem a kekszeket ki a sütőből.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése