Egyéb érdekességek...rólam

2013. augusztus 22., csütörtök

Tárkonyos "csirkeragu" leves...


Tárkonyos csirkeragu leves 1.




...másként.

... nem tartalmaz habarást*. 




Hozzávalók:


  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg csirkemellfilé, felkockázva
  • 4 sárgarépa, felkarikázva
  • 5 petrezselyemgyökér, felkarikázva
  • 1 kisebb karfiol, rózsáira szedve
  • kisebb csokor petrezselyem, összekötve
  • apróra vágott petrezselyem a díszítéshez
  • kisebb csokor tárkony (a felét apróra vágom)
  • 1 nagyobb zellerszár (2-3 darabba vágva)
  • 1/2  zellergyökér, felkockázva
  • Himalája só, frissen őrölt bors
  • 2-3 szem egész fekete bors
  • 1 nagyobb babérlevél
  • kb. 2,5-3 liter zöldség vagy csirkealaplé
  • 2 tk. mustár
  • ízlés szerint frissen facsart citromlé




* 10 dkg kesudióból és 2-2,5 dl  vízből készíthetünk kesutejfölt, és a főzési idő végén a levesünkhöz adhatjuk.





Tárkonyos csirkeragu leves 2.



Elkészítése:



A  hagymát és a fokhagymát kevés kacsazsíron üvegesre párolom, rádobom a felkockázott csirkét, ezt fehéredésig pirítom. Hozzáadom a sárgarépát, a  petrezselyemgyökeret, a zellergyökeret és a karfiolrózsákat néhány percig tovább pirítom. Felöntöm alaplével, beleteszem a csokorba kötött petrezselymet, tárkonyt, az apróra vágott tárkonyleveleket, a zeller szárát. Ízesítem sóval, egész és őrölt borssal, babérlevéllel, mustárral. Alacsony lángon - néha megkeverve, félig lefedve- addig főzöm, míg a zöldségek és a hús már majdnem teljesen megpuhul. Kiveszem az összekötözött tárkonyt és a petrezselymet. Ízesítem még egy pici citromlével és apróra vágott petrezselyemmel.









... palacsintával ettük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése