Tárkonyos csirkeragu leves 1. |
...másként.
... nem tartalmaz habarást*.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kg csirkemellfilé, felkockázva
- 4 sárgarépa, felkarikázva
- 5 petrezselyemgyökér, felkarikázva
- 1 kisebb karfiol, rózsáira szedve
- kisebb csokor petrezselyem, összekötve
- apróra vágott petrezselyem a díszítéshez
- kisebb csokor tárkony (a felét apróra vágom)
- 1 nagyobb zellerszár (2-3 darabba vágva)
- 1/2 zellergyökér, felkockázva
- Himalája só, frissen őrölt bors
- 2-3 szem egész fekete bors
- 1 nagyobb babérlevél
- kb. 2,5-3 liter zöldség vagy csirkealaplé
- 2 tk. mustár
- ízlés szerint frissen facsart citromlé
* 10 dkg kesudióból és 2-2,5 dl vízből készíthetünk kesutejfölt, és a főzési idő végén a levesünkhöz adhatjuk.
Tárkonyos csirkeragu leves 2. |
Elkészítése:
A
hagymát és a fokhagymát kevés kacsazsíron üvegesre párolom, rádobom a
felkockázott csirkét, ezt fehéredésig pirítom. Hozzáadom a sárgarépát, a
petrezselyemgyökeret, a zellergyökeret és a karfiolrózsákat néhány percig tovább pirítom. Felöntöm alaplével,
beleteszem a csokorba kötött petrezselymet, tárkonyt, az apróra vágott
tárkonyleveleket, a zeller szárát. Ízesítem sóval, egész és őrölt borssal, babérlevéllel, mustárral.
Alacsony lángon - néha megkeverve, félig lefedve- addig főzöm, míg a
zöldségek és a hús már majdnem teljesen megpuhul. Kiveszem az összekötözött tárkonyt
és a petrezselymet.
Ízesítem még egy pici citromlével és apróra vágott petrezselyemmel.
... palacsintával ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése