Csokoládés, gesztenyés sütemény... |
... nagyon gesztenyés.
... ha valaki enyhébb gesztenye ízre vágyik, gesztenyeliszt helyett használjon nyugodtan mandulalisztet.
Hozzávalók:
- 500 g cukrozatlan gesztenyemassza
- 3 ek. eritritol
- 50 g kókuszolaj
- 100 g gesztenyeliszt / vagy / mandulaliszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- csipet Himalája só
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tk. őrölt fahéj
- 50 g min. 70%-os étcsokoládé csepp/pasztilla
- 1 nagy vagy 2 kisebb tojás
- 2 tk. citromlé
- 50 g cukrozatlan, magozott meggy (opcionális)*
* a savanykás meggy lágyítja az erős gesztenye ízt, de akár ki is hagyható. Szerintem kell bele...
a díszítéshez:
- (paleo) csokoládé máz vagy olvasztott étcsokoládé
Elkészítése:
A tojást kihabosítom az édesítővel, majd a hozzácsorgatott kókuszolajjal. Hozzákeverem a gesztenyemasszát, az átszitált lisztet, a fűszereket, végül a csokoládét és a meggyet. A masszát szilikon muffin formában 180°C-on tűpróbáig sütöm. A megsült süteményeket csokoládé mázzal megcsorgatom.
... frissen a legfinomabb!
szia. mennyi tojást teszünk bele? ez kimaradt a receptből. köszönöm szépen!
VálaszTörlés