Egyéb érdekességek...rólam

2013. augusztus 19., hétfő

Csokoládés, gesztenyés sütemény...

Csokoládés, gesztenyés sütemény...





 ... nagyon gesztenyés. 

... ha valaki enyhébb gesztenye ízre vágyik, gesztenyeliszt helyett használjon nyugodtan mandulalisztet.




Hozzávalók:



  • 500 g cukrozatlan gesztenyemassza
  • 3 ek. eritritol
  • 50 g kókuszolaj
  • 100 g gesztenyeliszt / vagy / mandulaliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • csipet Himalája só
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 50 g min. 70%-os étcsokoládé csepp/pasztilla
  • 1 nagy vagy 2 kisebb tojás
  • 2 tk. citromlé
  • 50 g cukrozatlan, magozott meggy (opcionális)*



* a savanykás meggy lágyítja az erős gesztenye ízt, de akár ki is hagyható. Szerintem kell bele...




a díszítéshez:




  • (paleo) csokoládé máz vagy olvasztott étcsokoládé




Elkészítése:


A tojást kihabosítom az édesítővel, majd a hozzácsorgatott kókuszolajjal. Hozzákeverem a gesztenyemasszát, az átszitált lisztet, a fűszereket, végül a csokoládét és a meggyet. A masszát szilikon muffin formában 180°C-on tűpróbáig sütöm. A megsült süteményeket csokoládé mázzal megcsorgatom.




... frissen a legfinomabb!


1 megjegyzés:

  1. szia. mennyi tojást teszünk bele? ez kimaradt a receptből. köszönöm szépen!

    VálaszTörlés