... tesóm utazik vissza Győrbe, ezért csomagoltam neki egy kis "hazait", nehogy éhen haljon a héten.
Hozzávalók:
- 3 + 3 ek. kacsazsír
- 20 dkg kockára vágott bacon
- 3 nagy lila hagyma finomra vágva
- 1 kg felkockázott, megtisztított pecsenyekacsa máj
- 1 dl vörösbor
- 0,5 dl sűrű balzsamecet
- Himalája só
- frissen őrölt rózsa bors
- néhány ág friss kakukkfű
Elkészítése:
1. 3 evőkanál megolvasztott kacsazsíron megpirítjuk a hagymát és a bacont.
2. Hozzáadjuk a felkockázott májat, jól átforgatjuk. Pár perc alatt - folyamatos kevergetés mellett - puhára pároljuk. Akkor jó, ha nem rózsaszín a máj belseje.
3. Hozzáöntjük a vörösbort, a balzsamecetet, és az egészet kb. 6 percig tovább pároljuk, amíg sűrű szaftot ereszt.
4. A végén, hogy a fűszerek megtartsák az aromájukat, ízesítsük sóval, frissen őrölt rózsaborssal, kakukkfűvel.
5. Turmixgépben homogén masszává pürésítjük, ha szükséges közben többször megkeverjük. (A szaftot fokozatosan adjuk hozzá, nehogy túl híg legyen a masszánk.)
6. Pástétomos tálba vagy egyszerű, jól zárható műanyag edénybe öntjük. Díszíthetjük a maradék fűszerekkel, majd mindenhol egyenletesen bevonjuk felolvasztott kacsazsírral. Minden alkalommal tiszta késsel szedjünk belőle!
2. Hozzáadjuk a felkockázott májat, jól átforgatjuk. Pár perc alatt - folyamatos kevergetés mellett - puhára pároljuk. Akkor jó, ha nem rózsaszín a máj belseje.
3. Hozzáöntjük a vörösbort, a balzsamecetet, és az egészet kb. 6 percig tovább pároljuk, amíg sűrű szaftot ereszt.
4. A végén, hogy a fűszerek megtartsák az aromájukat, ízesítsük sóval, frissen őrölt rózsaborssal, kakukkfűvel.
5. Turmixgépben homogén masszává pürésítjük, ha szükséges közben többször megkeverjük. (A szaftot fokozatosan adjuk hozzá, nehogy túl híg legyen a masszánk.)
6. Pástétomos tálba vagy egyszerű, jól zárható műanyag edénybe öntjük. Díszíthetjük a maradék fűszerekkel, majd mindenhol egyenletesen bevonjuk felolvasztott kacsazsírral. Minden alkalommal tiszta késsel szedjünk belőle!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése