Egyéb érdekességek...rólam

2013. augusztus 11., vasárnap

Kacsamájpástétom kakukkfűvel és rózsaborssal...







 ... tesóm utazik vissza Győrbe, ezért csomagoltam neki egy kis "hazait", nehogy éhen haljon a héten. 






Hozzávalók:



  • 3 + 3 ek. kacsazsír
  • 20 dkg kockára vágott bacon
  • 3 nagy lila hagyma finomra vágva
  • 1 kg felkockázott, megtisztított pecsenyekacsa máj
  • 1 dl vörösbor
  • 0,5 dl sűrű balzsamecet
  • Himalája só
  • frissen őrölt rózsa bors
  • néhány ág friss kakukkfű



Elkészítése:



1. 3 evőkanál megolvasztott kacsazsíron megpirítjuk a hagymát és a bacont.

2. Hozzáadjuk a felkockázott májat, jól átforgatjuk. Pár perc alatt - folyamatos kevergetés mellett - puhára pároljuk. Akkor jó, ha nem rózsaszín a máj belseje.

3. Hozzáöntjük a vörösbort, a balzsamecetet, és az egészet kb. 6 percig tovább pároljuk, amíg sűrű szaftot ereszt.

4. A végén, hogy a fűszerek megtartsák az aromájukat, ízesítsük sóval, frissen őrölt rózsaborssal, kakukkfűvel.

5. Turmixgépben homogén masszává pürésítjük, ha szükséges közben többször megkeverjük. (A szaftot fokozatosan adjuk hozzá, nehogy túl híg legyen a masszánk.)

6. Pástétomos tálba vagy egyszerű, jól zárható műanyag edénybe öntjük. Díszíthetjük a maradék fűszerekkel, majd mindenhol egyenletesen bevonjuk felolvasztott kacsazsírral. Minden alkalommal tiszta késsel szedjünk belőle!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése