... szeder helyett bármilyen idénygyümölccsel finom.
Hozzávalók:
- 1,5 csésze friss / fagyasztott szeder
- 1 csésze őrölt kókuszreszelék
- 1/4 csésze darált mák
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1/4 csésze kókuszolaj
- nagy csipet Himalája só
- 5 tojás sárgája
- 3-4 ek. nyírfacukor
- 1 citrom reszket héja, 1/2 citrom leve
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- 165 ml sűrű kókusztej
a tálaláshoz:
- kókusztejszín vagy felvert Cocomas
- fahéjas por nyírfacukor
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat elkeverem. A tojásokat 2-3 percig habosítom a cukorral, belecsorgatom a kókuszolajat, és tovább habosítom. Beleforgatom a szárazanyagokat. 4 kb. 2,5 dl-es kerek formát vékonyan kiolajozok, félig megtöltöm szederrel, rákanalazom a tészta 1/4ét, végül megszórom szederrel (esetleg szeletelt mandulával). 180°C-ra előmelegített sütőben éppen addig sütöm, hogy egy kissé megbarnuljon a teteje. A massza alja a sok gyümölcs miatt nem fog teljesen átsülni, de éppen így lesz jó. Felvert kókusztejszínnel és fahéjas cukorral még langyosan tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése