Paleo sóskamártás... |
Gyermekkorom óta egyik kedvencem a sóskamártás, ezért a paleoban se akartam lemondani rólam. Nem tehettem mást...
...kikísérleteztem a hozzám legközelebb álló ízvilágot.
...kikísérleteztem a hozzám legközelebb álló ízvilágot.
...hogy készítem?
... savanyúan!
Szedek egy tál nagy sóskát (kb. 20 dkg-ot), megtisztítom a szárától. Egy közepes méretű lábosban 2-3 ek. kókuszolajat hevítek. Rádobom a sóska 1/3-át, sózom, kevergetve fonnyasztom.
Ha az összes sóska kellően megdinsztelődött ízesítem 1 tk. eritritollal (nyírfacukor, méz is kiváló hozzá)és őrölt fekete borssal.
Hozzáöntök 2 dl sűrű kókusztejet, és a mártást folyamatosan kevergetve addig főzöm, míg be nem sűrűsödik.
Ha az összes sóska kellően megdinsztelődött ízesítem 1 tk. eritritollal (nyírfacukor, méz is kiváló hozzá)és őrölt fekete borssal.
Hozzáöntök 2 dl sűrű kókusztejet, és a mártást folyamatosan kevergetve addig főzöm, míg be nem sűrűsödik.
... főtt tojást készítettem hozzá, de például pörkölttel is nagyon finom.
... én nagyon savanyúan szeretem. Tessék kóstolni közben, és beállítani a savanyúságát, esetleg kicsivel több édesítő hozzáadásával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése