Kókuszos, őszibarackos jégkrém 1. |
... nem titok, eléggé édesszájú vagyok (mondjuk, ha a mangalica kolbász és e között kellene választanom azért a kolbász nyerné az aranyérmet): jöhet torta, pohárkrém, csoki, puding, fagyi, jégkrém, bármi...télen-nyáron...nagyon lelkes tudok lenni, ha valamilyen nyalánkságról van szó, főleg akkor, ha magam el is készíthetem.
...a mai ebéd utáni finomságunk ez a kókuszos, őszibarackos jégkrém volt...mondanom se kell...mind a 4 darabot egy szempillantás alatt befaltuk...
... glutén, laktóz és cukormentes!
Hozzávalók:
- 3 közepes méretű őszibarack
- 0,5 dl kókuszkrém
- egy csipet őrölt kardamom
- 1/4 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. méz vagy 1,5 tk eritrit
a bevonáshoz:
- kb. 10-15 dkg min. 70%-os étcsokoládé
Kókuszos, őszibarackos jégkrém 2. |
Elkészítése:
A barackokat megmosom, kimagozom, késes robotgéppel pürésítem. Le lehet húzni a héját is, de nem muszáj. A barackpéphez keverem a kókuszkrémet, az édesítőt és a fűszereket, majd a szilikon jégkrémforma mélyedéseibe töltöm, mélyhűtőben kifagyasztom. A csokoládét gőz felett temperálom, majd bevonom vele a formából kivett jégkrémeket. ...és már ehetjük is.
... bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
... az ízesítésnek pedig csak a képzeletünk szab határt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése