Egyéb érdekességek...rólam

2013. augusztus 14., szerda

Kókuszos, őszibarackos jégkrém...


Kókuszos, őszibarackos jégkrém 1.




... nem titok, eléggé édesszájú vagyok (mondjuk, ha a mangalica kolbász és e között kellene választanom azért a kolbász nyerné az aranyérmet): jöhet torta, pohárkrém, csoki, puding, fagyi, jégkrém, bármi...télen-nyáron...nagyon lelkes tudok lenni, ha valamilyen nyalánkságról van szó, főleg akkor, ha magam el is készíthetem.



 ...a mai ebéd utáni finomságunk ez a kókuszos, őszibarackos jégkrém volt...mondanom se kell...mind a 4 darabot egy szempillantás alatt befaltuk...


... glutén, laktóz és cukormentes!





Hozzávalók:


  • 3 közepes méretű őszibarack
  • 0,5 dl kókuszkrém
  • egy csipet őrölt kardamom
  • 1/4 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. méz vagy 1,5 tk eritrit



a bevonáshoz:



  • kb. 10-15 dkg min. 70%-os étcsokoládé




Kókuszos, őszibarackos jégkrém 2.



Elkészítése:



A barackokat megmosom, kimagozom, késes robotgéppel pürésítem. Le lehet húzni a héját is, de nem muszáj. A barackpéphez keverem a kókuszkrémet, az édesítőt és a fűszereket, majd a szilikon jégkrémforma mélyedéseibe töltöm, mélyhűtőben kifagyasztom. A csokoládét gőz felett temperálom, majd bevonom vele a formából kivett jégkrémeket. ...és már ehetjük is.




... bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

... az ízesítésnek pedig csak a képzeletünk szab határt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése