Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 7., szombat

Fokhagymás, parmezános, rozmaringos keksz...

Fokhagymás, parmezános, rozmaringos keksz 1.





... suli kezdés táján mindig előjön a kérdés, "Mit csomagoljunk a gyerkőcöknek tízóraira vagy kirándulásra???" Édes alternatívát múlt héten hoztam, így most a sós ropogtatni való a soros.


... gluténmentes. 

... a paleoban kompromisszum a kemény sajt miatt.




Hozzávalók:


  • 250 g finomra őrölt mandula
  • 50 g finomra őrölt kesudió
  • 4-5 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
  • 3-4 ágacska rozmaring aprított levelei
  • 1 kk. Himalája só
  • néhány tekerésnyi őrölt fekete bors
  • 2 púpozott ek. reszelt parmezán
  • 2 egész tojás
  • 20 g olvasztott libazsír





Fokhagymás, parmezános, rozmaringos keksz 2.



Elkészítése:



A hozzávalókat összekeverem, fél órára hűtőbe teszem. A masszából diónyinál nagyobb golyóbisokat formálok, majd egy sima aljú pohárral ellapítom őket. 180°C-os sütőben sülnek, sütőpapíros tepsin kb. 12 percig, vagy amíg az aljuk halványbarna színt nem kap.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése