Fokhagymás, parmezános, rozmaringos keksz 1. |
... suli kezdés táján mindig előjön a kérdés, "Mit csomagoljunk a gyerkőcöknek tízóraira vagy kirándulásra???" Édes alternatívát múlt héten hoztam, így most a sós ropogtatni való a soros.
... gluténmentes.
... a paleoban kompromisszum a kemény sajt miatt.
Hozzávalók:
- 250 g finomra őrölt mandula
- 50 g finomra őrölt kesudió
- 4-5 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
- 3-4 ágacska rozmaring aprított levelei
- 1 kk. Himalája só
- néhány tekerésnyi őrölt fekete bors
- 2 púpozott ek. reszelt parmezán
- 2 egész tojás
- 20 g olvasztott libazsír
Fokhagymás, parmezános, rozmaringos keksz 2. |
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverem, fél órára hűtőbe teszem. A masszából diónyinál nagyobb golyóbisokat formálok, majd egy sima aljú pohárral ellapítom őket. 180°C-os sütőben sülnek, sütőpapíros tepsin kb. 12 percig, vagy amíg az aljuk halványbarna színt nem kap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése