... karamellizált dióval.
... laktóz-, és gluténmentes, paleo.
... annyira jól sikerült, hogy apukám (nem paleósként)
még egy kört kért belőle.
... annyira jól sikerült, hogy apukám (nem paleósként)
még egy kört kért belőle.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 150 g finomra őrölt mandula
- 80 g finomra őrölt kókuszreszelék
- 20 g nyílgyökérliszt*
- 2 tojás sárgája
- 50 g kókuszzsír
- 20 g libazsír**
- 1/2 kk. szódabikarbóna
- nagy csipet Himalája só
a töltelékhez:
- 300 g sütőtökpüré
- 0,5 dl kókuszkrém
- 3 tojás sárgája
- 10 g vaníliás nyírfacukor
- 1 tk. méz (elhagyható)
- 1 rúd vanília kikapargatott magjai
- 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
a tálaláshoz:
- paleo csokoládészósz (opcionális)
- 50 g durvára vágott dió
- 1 ek. méz vagy nyírfacukor
* helyettesíthető finomra őrölt mandulával
** bármilyen más zsír is tökéletes
Sütőtökös pite 2. |
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgéppel homogén masszává dolgozom. Egy 25 cm átmérőjű, hullámos szélű pitesütő formát alaposan kikenek libazsírral, és a kezemmel egyenletesen belenyomkodom a tésztát (a szélére is). A formát betettem a hűtőbe néhány órára. A sütőt 170°C-ra előmelegítettem, a tésztát 10 perc alatt vakon elősütöttem. A töltelék hozzávalóit robotgépben összekeverem, majd az elősütött tésztára öntöm. 180°C-on sütöm tovább a pitét addig, amíg a krém teljesen meg nem szilárdul (kb. 35 perc). Miután teljesen kihűlt, hűtőbe teszem, ezt követően szeletelem. A mézben karamellizált dióval tálalom. Csokiszósszal nyakon öntve is fantasztikus.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése