Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 16., hétfő

Csokoládés, fűszeres aszalt szilvakrém...


Csokoládés, fűszeres aszalt szilvakrém 1.




... banánkenyérre, linzerbe, palacsintába, pitébe, bonbonba, sütemény tetejére, 
vagy csak úgy magában elkanalazgatva...

... igazi karácsonyi hangulatú nyalánkság!





Hozzávalók:


  • 400 g magozott, cukrozatlan, puha aszalt szilva 
  • kb. 1,5 dl félszáraz vörösbor
  • 5 dkg min. 70% étcsokoládé
  • 1 tk. kókuszolaj
  • 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék




Csokoládés, fűszeres aszalt szilvakrém 2.



Elkészítése:



Az aszalt szilvát késes robotgépbe teszem, a vörösbort apránként hozzáadva pürésítem. Annyi vörösbort adok hozzá, hogy a krém kenhető állagú legyen. A csokoládét felolvasztom a kókuszolajjal, majd a mézeskalács fűszerkeverékkel együtt az aszalt szilvás püréhez keverem. Üvegbe téve néhány hétig el van a hűtőben...elvileg, mert nálunk általában a másnapot sem éri meg.



 ... a reggeli banánkenyeremre kentem.


1 megjegyzés: