Csokoládés, fűszeres aszalt szilvakrém 1. |
... banánkenyérre, linzerbe, palacsintába, pitébe, bonbonba, sütemény tetejére,
vagy csak úgy magában elkanalazgatva...
... igazi karácsonyi hangulatú nyalánkság!
Hozzávalók:
- 400 g magozott, cukrozatlan, puha aszalt szilva
- kb. 1,5 dl félszáraz vörösbor
- 5 dkg min. 70% étcsokoládé
- 1 tk. kókuszolaj
- 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
Csokoládés, fűszeres aszalt szilvakrém 2. |
Elkészítése:
Az aszalt szilvát késes robotgépbe teszem, a vörösbort apránként hozzáadva pürésítem. Annyi vörösbort adok hozzá, hogy a krém kenhető állagú legyen. A csokoládét felolvasztom a kókuszolajjal, majd a mézeskalács fűszerkeverékkel együtt az aszalt szilvás püréhez keverem. Üvegbe téve néhány hétig el van a hűtőben...elvileg, mert nálunk általában a másnapot sem éri meg.
... a reggeli banánkenyeremre kentem.
Kipróbálós! :)
VálaszTörlés