... a csokoládé és a vörösbor külön-külön is fantasztikus,
de kekszben ötvözve aszalt szilvával,
fahéjjal és kardamommal ízesítve ...ajajajajjj
... ki kell próbálnotok!
... laktóz-, és gluténmentes.
Hozzávalók:
- 150 g finomra őrölt mandula
- 50 g átszitált, cukrozatlan kakaópor
- 100 g nyílgyökérliszt*
- 50 g kókuszliszt!
- 1 púpozott tk. szódabikarbóna
- 200 g aszalt szilva, apróra vágva
- 100 g Lindt csokoládé, apróra vágva (min. 70%-os)
- ízlés szerint őrölt fahéj és kardamom
- kb. 75 ml félszáraz vörösbor
- 4 nagy méretű tojás
- nagy csipet Himalája só
- 60 ml kókuszolaj
- 10 dkg vaníliás nyírfacukor / eritritol
* ha nincs, őrölt mandulával helyettesíthető
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat összekeverem, hozzáadom az apróra vágott étcsokoládét, a tojásokat, a kókuszolajat, a nyírfacukrot, a fűszereket, és annyi vörösbort, hogy ne túl lágy tésztát kapjak. A masszát 20 percre hűtőbe teszem, hogy jól formázható legyen. Sütőpapíros tepsire evőkanálnyi halmokat teszek, benedvesített kézzel formázom a kupacokat. 180°C-os sütőben sülnek kb. 10-12 percig. Amikor az aljuk halványbarna lesz, akkor veszem ki őket a sütőből. Figyelek arra, hogy ne süssem tűl a kekszeket, mert akkor belül szárazak lesznek. Ha kihűltek, dobozba teszem őket.
... nem túl fotogén darabok, de annál finomabbak.
Nagyon guszták! :)
VálaszTörlés