Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 22., vasárnap

Dupla csokoládés, aszalt szilvás, vörösboros keksz...






... a csokoládé és a vörösbor külön-külön is fantasztikus, 
de kekszben ötvözve aszalt szilvával, 
fahéjjal és kardamommal ízesítve ...ajajajajjj
... ki kell próbálnotok!


 ... laktóz-, és gluténmentes.




Hozzávalók:



  • 150 g finomra őrölt mandula
  • 50 g átszitált, cukrozatlan kakaópor
  • 100 g nyílgyökérliszt*
  • 50 g kókuszliszt!
  • 1 púpozott tk. szódabikarbóna
  • 200 g aszalt szilva, apróra vágva
  • 100 g Lindt csokoládé, apróra vágva (min. 70%-os)
  • ízlés szerint őrölt fahéj és kardamom
  • kb. 75 ml félszáraz vörösbor
  • 4 nagy méretű tojás
  • nagy csipet Himalája só
  • 60 ml kókuszolaj
  • 10 dkg vaníliás nyírfacukor / eritritol


* ha nincs, őrölt mandulával helyettesíthető




Elkészítése:



A száraz alapanyagokat összekeverem, hozzáadom az apróra vágott étcsokoládét, a tojásokat, a kókuszolajat, a nyírfacukrot, a fűszereket, és annyi vörösbort, hogy ne túl lágy tésztát kapjak. A masszát 20 percre hűtőbe teszem, hogy jól formázható legyen. Sütőpapíros tepsire evőkanálnyi halmokat teszek, benedvesített kézzel formázom a kupacokat. 180°C-os sütőben sülnek kb. 10-12 percig. Amikor az aljuk halványbarna lesz, akkor veszem ki őket a sütőből. Figyelek arra, hogy ne süssem tűl a kekszeket, mert akkor belül szárazak lesznek. Ha kihűltek, dobozba teszem őket.



... nem túl fotogén darabok, de annál finomabbak.


1 megjegyzés: