Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 22., vasárnap

Szegfűborsos borban párolt tarja...


Szegfűborsos borban párolt tarja...



... a tarjának nem mindennapi, pikáns elkészítési módja.



Hozzávalók:


  • 80 dkg sertéstarja, szeletelve
  • 1,5 ek. mangalicazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 babérlevél
  • 5 dl félszáraz vörösbor
  • Himalája só, őrölt szegfűbors
  • 1 ek. nyílgyökérliszt



a tálaláshoz:



  • karfiolrizs
  • tetszőleges zöld saláta


Elkészítése:



A tarját sóval, borssal, szegfűborssal ízesítem, majd egy serpenyőben fél ek mangalicazsíron mindkét oldalát megpirítom. Kiveszem a húsokat serpenyőből, és a maradék zsírral kikent tepsibe helyezem. A hagymát és a fokhagymát ugyanabban a serpenyőben megpirítom, majd a vörösborral együtt ráöntöm a tarjára. Rászórom a babérlevelet, majd a húst 180°C-os sütőbe tolva puhára párolom. A húsokat tányérra szedem, a szaftot serpenyőbe öntöm. Elkeverek benne egy evőkanál nyílgyökérlisztet, végül a mártást sűrűre beforralom. A húst karfiolrizzsel, a mártással és tetszőleges zöldsalátával tálalom.



Ihlet: Nők lapja 2012. október


1 megjegyzés: