Szegfűborsos borban párolt tarja... |
... a tarjának nem mindennapi, pikáns elkészítési módja.
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéstarja, szeletelve
- 1,5 ek. mangalicazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 babérlevél
- 5 dl félszáraz vörösbor
- Himalája só, őrölt szegfűbors
- 1 ek. nyílgyökérliszt
a tálaláshoz:
- karfiolrizs
- tetszőleges zöld saláta
Elkészítése:
A tarját sóval, borssal, szegfűborssal ízesítem, majd egy serpenyőben fél ek mangalicazsíron mindkét oldalát megpirítom. Kiveszem a húsokat serpenyőből, és a maradék zsírral kikent tepsibe helyezem. A hagymát és a fokhagymát ugyanabban a serpenyőben megpirítom, majd a vörösborral együtt ráöntöm a tarjára. Rászórom a babérlevelet, majd a húst 180°C-os sütőbe tolva puhára párolom. A húsokat tányérra szedem, a szaftot serpenyőbe öntöm. Elkeverek benne egy evőkanál nyílgyökérlisztet, végül a mártást sűrűre beforralom. A húst karfiolrizzsel, a mártással és tetszőleges zöldsalátával tálalom.
Ihlet: Nők lapja 2012. október
Nagyon jól néz ki! Szívesen megenném vacsorára :)
VálaszTörlés