Sült csirkemell csíkok tárkonyos majonézzel és sárgarépával... |
... villámebéd! A desszerttel együtt maximum
40-45 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
2 személy részére:
a csirkéhez:
- 2 szelet csirkemell, csíkokra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- Himalája só, frissen őrölt bors
- libazsír a sütéshez
a sárgarépához:
- 3 közepes méretű sárgarépa, karikákra vágva
- libazsír a sütéshez
- Himalája só, frissen őrölt bors
- 0,5 dl félszáraz fehérbor
a majonézhez:
- 2 tojássárgája
- 1 tk. dijoni mustár
- 1-2 ek. citromlé
- 2,5 dl kókuszolaj, olívaolaj (vegyesen)
- Himalája só só, frissen őrölt bors
- 1-2 tk. szárított tárkony
Elkészítése:
Tegyük
a tojássárgákat, a mustárt, 1 evőkanálnyi citromlét és egy kevés sót,
borsot egy tálba, és kézi habverővel verjük fel. Állandó keverés
mellett fokozatosan, vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá az olajat,
amíg a mártás sűrűsödni kezd. Keverjük bele a tárkonyt, és 15 percre tegyük hűtőbe, aztán tálaljuk... Tálalás előtt kóstoljuk
meg, és ha nem elég ízes, adjunk hozzá még több sót, borsot, egy kevés citromlét. A csirkemell csíkokat sózom, borsozom, fokhagymával bedörzsölöm, zsíron pirosra sütöm. A répát sózom, borsozom, zsíron néhány percig pirítom. Aláöntöm a bort, és fedő alatt puhára párolom. A csirkét répával, salátával és a tárkonyos majonézzel kínálom.
Vasárnapi ebédnek kiváló lenne nálunk!
VálaszTörlés