Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 17., kedd

Sült csirkemell csíkok tárkonyos majonézzel, sárgarépával...


Sült csirkemell csíkok tárkonyos majonézzel és sárgarépával...




 ... villámebéd! A desszerttel együtt maximum 
40-45 perc alatt elkészíthető.



Hozzávalók:



 2 személy részére:



 a csirkéhez:



  • 2 szelet csirkemell, csíkokra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • Himalája só, frissen őrölt bors
  • libazsír a sütéshez



 a sárgarépához:



  • 3 közepes méretű sárgarépa, karikákra vágva
  • libazsír a sütéshez
  • Himalája só, frissen őrölt bors
  • 0,5 dl félszáraz fehérbor



a majonézhez:



  • 2 tojássárgája
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 1-2 ek. citromlé
  • 2,5 dl kókuszolaj, olívaolaj (vegyesen)
  • Himalája só só, frissen őrölt bors
  • 1-2 tk. szárított tárkony



Elkészítése:



Tegyük a tojássárgákat, a mustárt, 1 evőkanálnyi citromlét és egy kevés sót, borsot egy tálba, és kézi habverővel verjük fel.  Állandó keverés mellett fokozatosan, vékony, folyamatos sugárban öntsük hozzá az olajat, amíg a mártás sűrűsödni kezd. Keverjük bele a tárkonyt, és 15 percre tegyük hűtőbe, aztán tálaljuk... Tálalás előtt kóstoljuk meg, és ha nem elég ízes, adjunk hozzá még több sót, borsot, egy kevés citromlét. A csirkemell csíkokat sózom, borsozom, fokhagymával bedörzsölöm, zsíron pirosra sütöm. A répát sózom, borsozom, zsíron néhány percig pirítom. Aláöntöm a bort, és fedő alatt puhára párolom. A csirkét répával, salátával és a tárkonyos majonézzel kínálom.
 
 

1 megjegyzés: