Fahéjas, vörösboros szilvadzsem... |
... mert nem telhet el a 2013-as év (sem) szilvadzsem főzés nélkül.
Hozzávalók:
- 3 kg érett szilva, kimagozva
- 1 dl testes vörösbor
- 3 tk. őrölt fahéj
- gluténmentes zselésítő pl. pektin (paleosoknak), 3:1 Quittin*
*a használati utasításon lévő mennyiség
Elkészítése:
A
szilvát megmostam, kimagoztam. Egy nagy fazékban folyamatos kevergetés
mellett feltettem főni (vigyázzunk, hamar lekapja!). Belekevertem a
vörösbort és az örölt fagéjat, leturmixoltam. Amikor már kellően
megfőtt a gyümölcs hozzáadtam zselésítőt. A továbbiakban a zselésítő utasításai szerint jártam el. A dzsemet sterilizált üvegekbe
töltöttem, majd száraz dunsztban hagytam kihűlni. Néhány evőkanál nyírfacukrot lehet bele tenni, de szerintem nem szükséges bele.
Hmmm.... biztos finom ez a különleges lekvár.
VálaszTörlés