Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 29., vasárnap

Kávés, mogyorós bonbon...


Kávés, mogyorós bonbon...



... mert bonbonnal örömet szerezni jó.



Hozzávalók:


25-30 db bonbonhoz:


  • 400 g pirított,  héj nélküli mogyoró
  • 200 g Lindt étcsokoládé min. 70% *   
  • 40 ml kókuszolaj
  • 10 g jó minőségű, cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. instant kávé pl. Tchibo
  • kb. 0,5 dl mogyorólikőr
  • 20 g nyírfaporcukor**
  • kb. 3 ek. mandulatejszín***



a bevonáshoz:



  • kb. 300 g Lindt étcsokoládé min. 70%****




* nem paleósok fele-fele arányban tejcsokoládéval is készíthetik
** ha tejcsokit is tesztek bele, akkor elég 10 g
*** vagy hagyományos tejszín
****  nem paleósok fele-fele arányban tejcsokoládéval is készíthetik



Elkészítése:



A mogyorót száraz serpenyőben megpirítom, a héjától megtisztítom. 30 db egész mogyorószemet félreteszek, ez kerül majd a bonbonok közepébe. 200 g mogyorót késes robotgépben finomra aprítom, a maradék mogyorót durvára vágom. A csokoládét a kókuszolajjal felolvasztom, majd az instant kávét feloldom benne. A finomra őrölt és a durvára vágott mogyorót összekeverem a kakaóporral, az olvasztott csokoládéval, a likőrrel és a tejszínnel. Az utóbbi kettőből csak annyit, amennyit a massza állaga megkíván, figyelembe veszem azt, hogy a hűtőben még szilárdulni fog. A masszából diónyinál kicsivel nagyobb golyókat formálok, mindegyen bonbon közepébe 1-1 szem mogyorót rejtek. Az elkészült golyóbisokat gőz felett felolvasztott csokoládéba mártom, majd hűtőbe teszem őket. Miután a csokoládé megdermedt, a bonbonokat bonbonpapírba csomagolom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése