Kávés, mogyorós bonbon... |
... mert bonbonnal örömet szerezni jó.
Hozzávalók:
25-30 db bonbonhoz:
- 400 g pirított, héj nélküli mogyoró
- 200 g Lindt étcsokoládé min. 70% *
- 40 ml kókuszolaj
- 10 g jó minőségű, cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. instant kávé pl. Tchibo
- kb. 0,5 dl mogyorólikőr
- 20 g nyírfaporcukor**
- kb. 3 ek. mandulatejszín***
a bevonáshoz:
- kb. 300 g Lindt étcsokoládé min. 70%****
* nem paleósok fele-fele arányban tejcsokoládéval is készíthetik
** ha tejcsokit is tesztek bele, akkor elég 10 g
*** vagy hagyományos tejszín
**** nem paleósok fele-fele arányban tejcsokoládéval is készíthetik
Elkészítése:
A mogyorót száraz serpenyőben megpirítom, a héjától megtisztítom. 30 db egész mogyorószemet félreteszek, ez kerül majd a bonbonok közepébe. 200 g mogyorót késes robotgépben finomra aprítom, a maradék mogyorót durvára vágom. A csokoládét a kókuszolajjal felolvasztom, majd az instant kávét feloldom benne. A finomra őrölt és a durvára vágott mogyorót összekeverem a kakaóporral, az olvasztott csokoládéval, a likőrrel és a tejszínnel. Az utóbbi kettőből csak annyit, amennyit a massza állaga megkíván, figyelembe veszem azt, hogy a hűtőben még szilárdulni fog. A masszából diónyinál kicsivel nagyobb golyókat formálok, mindegyen bonbon közepébe 1-1 szem mogyorót rejtek. Az elkészült golyóbisokat gőz felett felolvasztott csokoládéba mártom, majd hűtőbe teszem őket. Miután a csokoládé megdermedt, a bonbonokat bonbonpapírba csomagolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése