Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 18., szerda

Szűzérmék zsályás, lilahagymás szaftban libazsírban sült zellerhasábokkal...

Szűzérmék zsályás, lilahagymás szaftban libazsírban sült zellerhasábokkal...



...ennek az ételnek még a gondolatától is összefut a nyál a számban. Készítsétek el, kíváncsi vagyok, nektek ízlik-e?!



Hozzávalók:



a húshoz és a szafthoz:



  • 1 db sertés szűzérme
  • 5 közepes fej lilahagyma, finomra vágva
  • 2 tk. friss zsálya, összevágva
  • Himalája só, frissen őrölt bors
  • 1,5 dl vörösbor
  • 0,5 dl hús alaplé
  • 3 ek. vörösborecet
  • 2 tk. méz
  • zsír a sütéshez


a sült zellerhez:


  • 1 zellergumó, megtisztítva, hasábokra vágva
  • libazsír a sütéshez
  • Himalája só, frissen őrölt bors


a tálaláshoz:


  • zöld saláta pl. madársaláta


Elkészítése:



A szűzpecsenyét 1,5-1,7 cm-es szeletekre vágom, serpenyőben zsírt forrósítok, amiben az előzőleg sóval, borssal ízesített hússzeletek mindkét oldalát elősütöm. A húsokat tányérra szedem, félreteszem. Az apróra összevágott zsályát zsíron néhány percig pirítom, majd rádobom a hagymát is. 5 percig pirítom, hozzáadom a mézet, és a hagymát a mézzel karamellizálom. Felöntöm az alaplével, az ecettel és a borral. Ízesítem sóval és borssal, ezután a hagymás szaftba teszem az elősütött hússzeleteket. Hozzáöntöm a tányérban felgyülemlett húslét is. Fedő alatt alacsony lángon addig párolom az ételt, míg a hús teljesen meg nem puhul, és a szaft be nem sűrűsödik. A zellerhasábokat libazsírban kisütöm, sózom, borsozom. A húst a szafftal, sült zellerrel és madársalátával tálalom. 




Jó étvágyat kívánok hozzá!


2 megjegyzés:

  1. Szemet gyönyörködetető kép, ha íze is ilyen, akkor imádnám! :)

    VálaszTörlés
  2. Most csinálom. Nagyon finom illatok terjengenek! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés