Szűzérmék zsályás, lilahagymás szaftban libazsírban sült zellerhasábokkal... |
...ennek az ételnek még a gondolatától is összefut a nyál a számban. Készítsétek el, kíváncsi vagyok, nektek ízlik-e?!
Hozzávalók:
a húshoz és a szafthoz:
- 1 db sertés szűzérme
- 5 közepes fej lilahagyma, finomra vágva
- 2 tk. friss zsálya, összevágva
- Himalája só, frissen őrölt bors
- 1,5 dl vörösbor
- 0,5 dl hús alaplé
- 3 ek. vörösborecet
- 2 tk. méz
- zsír a sütéshez
a sült zellerhez:
- 1 zellergumó, megtisztítva, hasábokra vágva
- libazsír a sütéshez
- Himalája só, frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
- zöld saláta pl. madársaláta
Elkészítése:
A szűzpecsenyét 1,5-1,7 cm-es szeletekre vágom, serpenyőben zsírt forrósítok, amiben az előzőleg sóval, borssal ízesített hússzeletek mindkét oldalát elősütöm. A húsokat tányérra szedem, félreteszem. Az apróra összevágott zsályát zsíron néhány percig pirítom, majd rádobom a hagymát is. 5 percig pirítom, hozzáadom a mézet, és a hagymát a mézzel karamellizálom. Felöntöm az alaplével, az ecettel és a borral. Ízesítem sóval és borssal, ezután a hagymás szaftba teszem az elősütött hússzeleteket. Hozzáöntöm a tányérban felgyülemlett húslét is. Fedő alatt alacsony lángon addig párolom az ételt, míg a hús teljesen meg nem puhul, és a szaft be nem sűrűsödik. A zellerhasábokat libazsírban kisütöm, sózom, borsozom. A húst a szafftal, sült zellerrel és madársalátával tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szemet gyönyörködetető kép, ha íze is ilyen, akkor imádnám! :)
VálaszTörlésMost csinálom. Nagyon finom illatok terjengenek! Köszi a receptet!
VálaszTörlés