Spenótsaláta tonhallal és főtt tojással... |
... pompás, friss szemet gyönyörködtető saláta,
amely könnyű ebédnek vagy vacsorának is nagyszerű.
Hozzávalók:
3 személyre
- egy csomag bébispenót
- 12-15 db koktélparadicsom, félbe vágva
- 2 doboz tonhalkonzerv, saját levében
- 2 fej közepes méretű lilahagyma, finomra vágva
- 6 db főtt tojás
a dresszinghez:
- 1 rész frissen facsart citromlé
- 3 rész extra szűz olívaolaj
- Himalája só, frissen őrölt bors
- szárított csilipehely
Elkészítése:
A bébispenótot tálba halmozom, rászórom a koktélparadicsomot, a lecsepegtetett tonhal darabokat és a finomra vágott lilahagymát. A dresszig hozzávalóit üvegbe töltöm, összerázom, alaposan megöntözöm vele a salátát. Az egészet összekeverem, majd tányérokba szedem. Minden tányérra 2 darab sóval, borssal ízesített félbe vágott tojást teszek. Frissen sült kenyeret és egy pohár bort ajánlok hozzá.
Biztos finom lehet és még ráadásul egészséges is! :)
VálaszTörlés