Brokkolifőzelék diós, sárgarépás fasírttal... |
... ha egyszer nyitok egy paleos éttermet
az étlapon ez az ételpáros biztosan szerepelni fog majd.
... latóz-, glutén-, cukormentes, paleo.
Hozzávalók:
a brokkolifőzelékhez:
- 1 vöröshagyma, finomra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagy fej brokkoli, rózsáira szedve
- Himalája só, frissen őrölt bors
- frissen reszelt szerecsendió
- ízlés szerint citromlé
- mangalicazsír
- 1 dl zöldségalaplé
- 1,5 dl mandulatej
- 1 ek. nyílgyökérliszt (kókuszliszt is lehet; opcionális)
a fasírthoz:
- 500 g darált disznóhús
- 1 közepes méretű sárgarépa, lereszelve
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
- 3 szelet baconszalonna, apróra kockázva
- 2 tojás
- 50 g dió, durvára vágva
- Himalája só, frissen őrölt bors
- 2 ek. útifűmaghéj
- kis csokor petrezselyem, összevágva
a sütéshez:
- mangalicazsír
Elkészítése:
A hagymát, fokhagymát zsíron lepirítom. Rádobom a brokkolit, felöntöm az alaplével. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem, puhára párolom. Felét botmixerrel pürésítem. A mandulatejet összekeverem a nyílgyökérliszttel, és a főzelékhez adva, folyamatosan kevergetve az egészet besűrítem. Ha kell még ízesítem a fűszerekkel. Néhány csepp citromlével pikánssá lehet tenni. A húst összekeverem a hagymával, a fokhagymával, a baconnel, az útifűmaghéjjal, a finomra reszelt sárgarépával, a tojásokkal és a durvára vágott dióval. Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezem. 10 percre félre teszem, hogy az útifűmaghéj szépen megduzzadjon, majd a masszából mangalicazsíron evőkanálnyi adagokat sütök ki.
... a főzeléket a fasírttal tálalom.
Hmmm.... biztosan kipróbálnám az éttermedben :) Szeretem a főzelékeket.
VálaszTörlés