Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 19., csütörtök

Brokkolifőzelék diós, sárgarépás fasírttal...

 
Brokkolifőzelék diós, sárgarépás fasírttal...




 ... ha egyszer nyitok egy paleos éttermet 
az étlapon ez az ételpáros biztosan szerepelni fog majd.

... latóz-, glutén-, cukormentes, paleo.

  

Hozzávalók:



a brokkolifőzelékhez:



  • 1 vöröshagyma, finomra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy fej brokkoli, rózsáira szedve
  • Himalája só, frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • ízlés szerint citromlé
  • mangalicazsír
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 1,5 dl mandulatej
  • 1 ek. nyílgyökérliszt (kókuszliszt is lehet; opcionális)


a fasírthoz:


  • 500 g darált disznóhús
  • 1 közepes méretű sárgarépa, lereszelve
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 3 szelet baconszalonna, apróra kockázva
  • 2 tojás
  • 50 g dió, durvára vágva
  • Himalája só, frissen őrölt bors
  • 2 ek. útifűmaghéj
  • kis csokor petrezselyem, összevágva



a sütéshez:



  • mangalicazsír



Elkészítése:



A hagymát, fokhagymát zsíron lepirítom. Rádobom a brokkolit, felöntöm az alaplével. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem, puhára párolom. Felét botmixerrel pürésítem. A mandulatejet összekeverem a nyílgyökérliszttel, és a főzelékhez adva, folyamatosan kevergetve az egészet besűrítem. Ha kell még ízesítem a fűszerekkel. Néhány csepp citromlével pikánssá lehet tenni. A húst összekeverem a hagymával, a fokhagymával, a baconnel, az útifűmaghéjjal, a finomra reszelt sárgarépával, a tojásokkal és a durvára vágott dióval. Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezem. 10 percre félre teszem, hogy az útifűmaghéj szépen megduzzadjon, majd a masszából mangalicazsíron evőkanálnyi adagokat sütök ki.



... a főzeléket a fasírttal tálalom.


1 megjegyzés:

  1. Hmmm.... biztosan kipróbálnám az éttermedben :) Szeretem a főzelékeket.

    VálaszTörlés