![]() |
Kolbászos csirkenyársak fűszeres sütőtök, zellerpürével... |
... újabb fél órás ebéd / vacsora ötlet, amit az itthon megtalálható
maradék alapanyagokból készítettem.
Hozzávalók:
2-3 személyre
a csirkenyársakhoz:
- 2-3 csirkemellfilé, felcsíkozva
- mangalicakolbász, felkarikázva
- frissen őrölt bors, Himalája só
- 1 dl félszáraz fehérbor
- kacsazsír a sütéshez
a püréhez:
- 150 g sütőtök, felkockázva
- 400 g zellergyökér, felkockázva
- 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- kacsazsír
- Himalája só, frissen őrölt bors
- néhány ág friss kakukkfű, szárított csilipaprika
Elkészítése:
A csirkemellcsíkokat a kolbásszal váltva nyársra tűzöm, sózom, borsozom. A nyársakat kacsazsíron kisütöm. A hagymát kacsazsíron megpirítom, rádobom a sütőtököt és a zellert, majd a zöldségeket néhány percig együtt pirítom. Sóval, borssal, kakukkfűvel, szárított, őrölt csilivel ízesítem. Aláöntöm a bort, és alacsony lángon, fedő alatt puhára párolom, majd botmixerrel pépesítem. A csirkenyársakat a pürével tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése