Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 16., hétfő

Őszi saláta...




... vacsorára.


... elszörnyedek, és sírva tudnék fakadni, ha a nagyobb bevásárló központokban járva azt látom, hogy a húszas éveik elején járó leányok nagy lelkesedéssel saláta öntetet (és egyéb előre gyártott ételnek nem nevezhető hulladékot) vásárolnak, pedig, ha tudnák mennyire egyszerű egy saláta öntetet elkészíteni...

... nyilván nem szükséges hozzá atomfizikusi diploma, ha nem megy fejből, csak le kell tudni guglizni a netről azokat az összetevőket, amiket aztán fél másodperc alatt összekeverünk. Igazán nem nehéz elkészíteni, és hamarabb meg van, mintha elmennénk a boltba érte. 


...nézzünk először egy alap saláta öntetet. 


A csirkét (lehet ez maradék sült csirke is; értelem szerűen ekkor már nem kell sütni) felkockázom, sózom, borsozom, kacsazsíron pirosra sütöm. Egy csomag olasz saláta keveréket (vagy bármely más natúr salátát) egy salátás tálba halmozok. Rászórok kockára vágott almát (vagy körtét, fügét), néhány szem szőlőt, finomra szeletelt lilahagymát, pirított diót (ha nem paleóznék akkor camembert-, vagy kéksajtot, vagy gorgonzolát is) és a csirkemell csíkokat. A dresszinghez összekeverek egy rész balzsamecetet, három rész extra szűz olívaolajat, sót, borsot és egy teáskanál magos mustárt. Meglocsolom vele a salátát, gyorsan összekeverem, és már esszük is. Nem paleózóknak friss baguettet ajánlok hozzá. 



... nálunk a desszert egy pohár fél száraz vörösbor és néhány kocka 70%-os Lindt étcsokoládé volt.




... az egész elkészítése durván 5 perc. Mondtam, hogy nem egy túl bonyolult dolog.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése