Szilvás, mákos sütemény... |
... mákos, almás süteményt terveztem mára, de maradt még a lekvár főzésből egy kevés érett szilva, ezért inkább szilvás, mákos sütit sütöttem (igaz, az állaga miatt van benne alma is). A recept a mákos, almás sütemény újragondolása...
... laktóz,- és gluténmentes, paleo.
- 250 g darált mák
- 50 gfinomra őrölt mandula
- 2 tk. gluténmentes sütőpor vagy szódabikarbóna
- egy nagy csipet szódabikarbóna
- egy nagy csipet Himalája só
- aszalványok ízlés szerint pl. mazsola
- 1 tk. őrölt fahéj
- 2 nagy alma, lereszelve
- 4 kisebb tojás
- 2 ek. méz vagy eritrit vagy nyírfacukor
- 2 ek. kókuszolaj
a tetejére:
- kb. 200 g érett szilva, félbe vágva
- 1 kk. őrölt fahéj
- 2-3 tk. eritritol vagy nyírfacukor
Elkészítése:
Az
eritritet összekeverem a tojással, a kókuszolajjal. Beledolgozom a
reszelt almát, a mazsolát és az előzőleg összekevert szárazanyagokat. A
masszát sütőpapírral kibélelt kb. 25 x 25 cm-es tepsibe simítom, a tetejét kirakosgatom félve vágott szilvával, majd megszórom a fahéjjal összekevert édesítővel.
180°C-on tűpróbáig sütöm. Fahéjas, vörösboros szilvalekvárral tálalom.
Szeretem a szilvát és a mákot is, úgyhogy biztos nagyon finom lehet!
VálaszTörlés