Egyéb érdekességek...rólam

2013. szeptember 8., vasárnap

Szilvás, mákos sütemény...

Szilvás, mákos sütemény...


 ... mákos, almás süteményt terveztem mára, de maradt még a lekvár főzésből egy kevés érett szilva, ezért inkább szilvás, mákos sütit sütöttem (igaz, az állaga miatt van benne alma is). A recept a mákos, almás sütemény újragondolása...

 ... laktóz,- és gluténmentes, paleo.



Hozzávalók:


  • 250 g darált mák
  • 50 gfinomra őrölt mandula
  • 2 tk. gluténmentes sütőpor vagy szódabikarbóna
  • egy nagy csipet szódabikarbóna
  • egy nagy csipet Himalája só
  • aszalványok ízlés szerint pl. mazsola
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2 nagy alma, lereszelve
  • 4 kisebb tojás
  • 2 ek. méz vagy eritrit vagy nyírfacukor
  • 2 ek. kókuszolaj


 a tetejére:


  • kb. 200 g érett szilva, félbe vágva
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 2-3 tk. eritritol vagy nyírfacukor


Elkészítése:


Az eritritet összekeverem a tojással, a kókuszolajjal. Beledolgozom a reszelt almát, a mazsolát és az előzőleg összekevert szárazanyagokat. A masszát sütőpapírral kibélelt kb. 25 x 25 cm-es tepsibe simítom, a tetejét kirakosgatom félve vágott szilvával, majd megszórom a fahéjjal összekevert édesítővel. 180°C-on tűpróbáig sütöm. Fahéjas, vörösboros szilvalekvárral tálalom.


1 megjegyzés: