Említettem már, hogy a hagyományos ízek mellett nagyon kedvelem az újdonságokat is. Ez az étel is egy ilyen újdonság - legalábbis számomra. Nem is gondoltam volna, hogy a csicseriborsó milyen jól passzol a zöldbabhoz. Klassz, laktató leves és még a vegetáriánusok is fogyaszthatják! Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)))
Hozzávalók:
- 15 dkg száraz csicseriborsó
- 10 dkg mirelit, darabolt sárgahüvelyes zöldbab
- 0,5 dl húsleves
- 2 ek. vaj
- 1,5 dl tejszín
- 1 tk barna cukor (méz; én kihagytam)
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1-1 mokkáskanál só és őrölt fekete bors
Elkészítése:
1. A vékony cikkekre vágott vöröshagymát megfuttatjuk az étolajon, majd hozzáadjuk az előző napon beáztatott csicseriborsót és a zöldbabot.
2. Felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húslevest (és a barna cukrot), sózzuk-borozzuk.
3. 15 percig főzzük fedő alatt, gyenge lángon, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tejszínt, a vajat, és kevés sóval utánaízesítjük.
4. Még egyszer felforraljuk, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
5. Elvileg barna kenyér illene hozzá, de szerintem kenyér nélkül is nagyon laktató.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2010. novemberi száma
Ez aztán a rostdús étek!:) Én sem ettem még csicserit babbal, de nem lehet rossz. Nagyon gusztán tálaltad!
VálaszTörlésEddig csicseriborsóból csak fasírozottat készítettem, levest még nem, de ígéretes ez a reci.:-)
VálaszTörlésMég sosem ettem levesbe, de finom lehet
VálaszTörlésBianka, Ildy, Nelli! Tessék kipróbálni, nagyon klassz kis leves! :))
VálaszTörlésMézeskalács, Hobbychef, Graffyka, Orsi! Üdvözöllek benneteket a rendszeres olvasóim között! Gyertek csak, gyertek... :-D
VálaszTörlés