Előfordul - még nálam is néha -, hogy könnyű édességet kívánunk ebéd után kávénk mellé. Ilyenkor szoktam a túrótorta receptjét előkeresni. Eddig mindig az isteni finom grízes, ugyancsak tészta nélküli változatot készítettem, amit Tortaimádó oldaláról lestem el. Most valami újat szerettem volna készíteni, szeretem a változatosságot az ételek terén is. Névnapomra kaptam egy bögrés süteményeket tartalmazó könyvecskét, tele szuper receptekkel, ebből választottam ezt a könnyen elkészíthető citromos-vaníliás túrótortát. Lehet - ahogy a könyv is írja - csak szemcsés túróból készíteni -, de véleményem szerint krémtúróval kiegészítve lesz igazán finom!!!
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
1 bögre = 200 ml
- 15 dkg puha vaj
- 1 bögre házi vaníliás cukor / nádcukor /
- 50 dkg sovány túró /szemcsés/
- 50 dkg natúr krémtúró
- 1 ek. liszt
- 1 citrom reszelt héja v. 1 ek. citromlé
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 tojás
- 1 tk. vanília-kivonat /ezt én tettem hozzá/
- vaj a formához
- porcukor a meghintéshez
Elkészítése:
1. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 vagy 26 cm-es tortaformát.
2. A vajat elkeverjük a cukorral, a túróval, a liszttel, a vanília-kivonattal, a citrom héjjal és a pudingporral.
3. A tojásokat egyenként hozzákeverjük.
4. A túrómasszát a formába öntjük, és a sütőben 45 percig sütjük. (középen, légkeverésesnél 180°C)
5. A süteményt kicsit hűlni hagyjuk, kivesszük a formából, és megszórjuk porcukorral.
Változat: 3 ek. mazsolát keverünk a kész túrómasszába.
Megjegyzés: 12 szelet lesz
Forrás: Christa Smedes: Bögrés sütemények. (Holló és társa)
Nagyon finom lehet és kávé mellé ... Ezt nem kellett volna írnod :)) !
VálaszTörlésebből egy darab rendel. mire az ebédem lennebb csúszik, talán ide is ér.
VálaszTörlésImádom a túros süteményeket, főleg az ilyeneket. Mesés
VálaszTörlésNa ide vele, de nyomban!:)
VálaszTörlésNagy kedvencem, nagyon guszta!
VálaszTörlésEgy tejeskávé mellé kitűnő uzsonnna:)
VálaszTörlésIgazán guszta! :-)
VálaszTörlésHúúú, én is nagyon szeretném!
VálaszTörlés