Nem igazán tudtam eldönteni, hogy mit is főzzek: lencse levest, főzeléket, salátát vagy krémet. Végül is a saláta és a krém mellett döntöttem, mert ezeket már régen készítettem. Először a krémet mutatom meg nektek. Hűűű...tudnátok, hogy milyen finom lett!!! :)) Bármilyen kenyérfélére lehet kenni, vagy zöldségekhez kanalazgatni, zöldségeket belemártogatni. Szerintem újévi ételnek is nagyon passzol...No, de elég a fecsegésből, nézzük már végre azt a receptet! :-DD
Hozzávalók:
- 10 dkg lencse
- víz
- só
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 3-4 egész bors
- só
- őrölt fekete bors
- 0,5 lila hagyma
- 1 tk. dijoni mustár
- 1-2 ek. majonéz
- 1-2 ek. tejföl
- 1 tk. citromlé (opcionális)
- friss petrezselyem (opcionális)
- 1 kk. szárított bazsalikom
Elkészítése:
1. A lencsét előző este átválogattam, beáztattam, másnap reggel leszűrtem.
2. Annyi sós vízbe, amennyi bőven ellepi, a fokhagyma, az egész bors és a babélrevél társaságában puhára főztem
3. Lecsepegtettem és megvártam, amíg kihűl. (A babérleveleket és az egész borsot nem turmixoltam bele, viszont a fokhagymát igen!)
4. Az összes hozzávalót - ki lehet hagyni a citrom levét és a petrezselymet - bepakoltam a turmixgépbe, ezután hagytam, hogy a gép puha krémmé dolgozza az összetevőket. Nem pépesítettem teljesen simára, mert mi úgy szeretjük, ha maradnak benne rusztikus darabok.
5. Hűtőben, ha pihen egy kicsit tálalás előtt, az elvileg jót tesz neki. Erről sajna, nem tudok beszámolni, mert a turmixolás után azonnal elfogyott. :)))
Megjegyzés: kb. 1-2 személynek elegendő mennyiség.
Forrás: Az eredeti ötlet Sacié.
Nagyon finom lehet, főleg hogy jó hagymás
VálaszTörlésAztaaa de szuppi! Lencsét bármikor, pláne így!:)
VálaszTörlésNagyon guszta, jó kis kenőke, lencsében még sosem gondoltam arra, hogy kenyérre kenjem :)
VálaszTörlésEeeeeeez egyszerűen überf...sza!!! Most töröm a fejemet, van-e otthon lencse...
VálaszTörlésJuj ez biztosan nagyon finom!!
VálaszTörlésSzuper recept!! Megvéve!!:))
VálaszTörlésSzoktatom magam a lencséhez: ez finom lehet! :) Ki fogom próbálni.
VálaszTörlésCsajok! Köszi mindenkinek a kedves hozzászólást. Próbáljátok ki, mert isteni! :)))
VálaszTörlés