Korábban megígértem már, hogy lesz még péksüteményre kenhető saláta recept. Ez is anyum egyik gyakran készített - a hajdani Szovjetunióban leírt - étele. Hamar megvan, nem is nehéz elkészíteni és kiváló vendégek fogadására is. Akik szeretik a halat, azoknak biztos, hogy ízleni fog!!! Jó étvágyat kívánok hozzá! :)))
Hozzávalók:
- 6 tojás megfőzve, megpucolva
- 1 nagyobb doboz olajos szardínia
- 2,5 - 3 dl tejföl
- 1-1,5 dl majonéz
- csipet só (akinek szükséges)
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- petrezselyem a díszítéshez
- kifli a tálaláshoz (most éppen "bóti", mert nem értem rá sütni, de szerintem házi kiflivel a legfinomabb)
- egy kevés citromlé (opcionális)
- 1 tk. mustár (opcionális)
Elkészítése:
1. A főtt tojást és a lecsepegtetett halat villával szétnyomkodtam.
2. Hozzákevertem a majonézt, a tejfölt (esetleg mustárt, citromlét).
3. Megkóstoltam, majd egy csipet sóval és őrölt borssal ízesítettem.
4. A kifliket felszeleteltem, majd egy teflon serpenyőben - olaj nélkül - mindegyiket megpirítottam. (Mindkét oldalát!)
5. A kifliket tányérokra raktam, és bőségesen megkentem szardínia salátával.
6. Díszítésként szórhatunk rá aprított petrezselymet is.
Megjegyzés: A hűtőben pihentessük néhány órán át!!!
Apum szerette nagyon és készítette (majdnem) így az olajos halat.:) Imádom én is!
VálaszTörlésTetszik! De tetszik ám!
VálaszTörlésJegyeztem :-)
Nagyon beindultál, már alélok balra és jobbra a gyönyörtől :)
VálaszTörlésElalélok
VálaszTörlésVery good blog.
VálaszTörlésNagyon jól hangzik! Nem igazán vagyok nagy szardíniás, de ezt a receptet elteszem :)
VálaszTörlésÉn szeretem a szardíniát, finom lehet ez a kenegetős változat is! Szerintem nálunk is lesz:)
VálaszTörlésNagyon köszönöm mindenkinek! :)))
VálaszTörlés