Ezt a gombalevest még vasárnap ebédre készítettem. Egyszerű és nagyszerű és nagy előnye még, hogy hamar elkészül. Készíthetjük gombával és csirkemellel kombinálva, vagy aki nem szereti a gombát csak csirkével is. Mindegyik variációja nagyon-nagyon finom. Nemcsak a hétköznapok során, hanem az ünnepi menünk részeként is kiválóan megállja a helyét. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 35 dkg csiperkegomba
- 2 szál sárgarépa
- 15 dkg karfiol
- 3 ek. finomliszt
- 1,5 l csirkehúsból készült alaplé
- 1-1 kávéskanál szárított kakukkfű és tárkony
- 5 dl tejszín (nálam 2,5-2,5 dl tejföl és tejszín)
- só
- bors
- egy csokor friss petrezselyem
Elkészítése:
1. A hagymát apróra vágtam. A gomba kalapját keresztben felszeleteltem, a lábát felkarikáztam. A sárgarépát felkarikáztam, a karfiolt, a karfiolt rózsáira szedtem.
2. A vajat egy lábosban felolvasztottam, és 5 percig pároltam. Hozzáadtam a sárgarépát, a gombát és a karfiolt, és addig pároltam, amíg megpuhulnak.
3. Meghintettem liszttel, jól elkevertem és fokozatosan hozzáadtam a csirkehúslevet, a kakukkfüvet és a tárkonyt.
4. Felforraltam, és kis lángon főztem 10 percet.
5. Ezután hozzákevertem a tejszínt, a tejfölt, a petrezselymet, ízesítettem sóval és borssal.
Forrás: Éva Advent 2010.
Egész jól hangzik,igaz hogy én a gombát nem szeretem, de a párom igen...:))Na majd mondom is neki köszi:))
VálaszTörlésGyönyörű képek
VálaszTörlésHát ez biztos finom, nem tudom, mer'ugye nekem nem jut belőle, de hogy nagyon szép és guszta, az egyértelmű!:)
VálaszTörlésImádom! :)
VálaszTörlésNagyon szeretem a gombalevest,csak zöldséggel is.Viszont karfiolt még nem tettem bele,na majd legközelebb.Kiváncsi vagyok az ízhatásra.
VálaszTörlésRé! Csak csirkével elkészítve is nagyon finom! Próbáld ki nyugodtan! :))
VálaszTörlésAmi! :-D
Belly! Helyes, helyes! Nekünk nagyon bejött! :))
Nagyon guszta!!! Jó ötlet, kifogom próbálni.:)
VálaszTörlésSzinte idáig érzem az illatát. Nekem nagyon bejön(ne).
VálaszTörlés:))
VálaszTörlés