Ritkán használok kínai kelt, nem azért mert nem szeretjük, inkább azért, mert eddig nem volt hozzá megfelelő receptem /ha esetleg valakinek van jó kis receptje és szívesen megosztaná velem, én nagyon örülnék neki :-DDD/. Nem is gondoltam volna, hogy mennyi mindent lehet belőle készíteni. Egy gyors salátát hoztam most, az eredetijére a Gasztrotippen (kicsivu szerzeménye) bukkantam, de szokásomhoz híven itt-ott módosítottam az összetevőin és az elkészítésén. Könnyű vacsinak, ebédnek finoman illatozó péksütemény mellé vagy köretnek húsok mellé ajánlom!
Hozzávalók:
- 1 nagy lilahagyma
- 1 közepes kínai kel fele
- 1 nagy tejföl (kb. 450 g)
- 4-5 ek. majonéz
- 1 kk. őrölt kömény
- só
- őrölt fekete bors
- 1 tk. dijoni mustár
- 10-15 dkg finomra füstölt reszelt sajt
Elkészítése:
1. A kelt megtisztítjuk, ék alakban kivágjuk minden levélen a torzsáját.
2. A megtisztított leveleket vékony csíkokra vágjuk és egy nagyobb salátástálba szórjuk. A lilahagymát vékonyra aprítjuk és a kellel összeforgatjuk.
3. A tejfölt, a majonézt, a mustárt és a fűszereket egy külön edényben összekeverjük, majd a zöldségekhez adjuk.
4. Végezetül hozzáadjuk a finomra reszelt füstölt sajtot, újabb keverés és már tálalhatjuk is.
Szerintem frissen a legfinomabb!!!
Olyan szépséges képeid vannak, és a saláta is nagyon finom
VálaszTörlésImádom a kínai kelt majonézzel. Évek óta nem ettem, anyu csinálta gyakran. Mondom is majd neki, hogy na mi lesz már!:) Vagy inkább nekem kellene visszahozni a konyhámba, igaz?
VálaszTörlésNagyon gusztán tálaltad!:)
Bianka! Nagyon köszönöm! Bizony, hogy az!!!:))
VálaszTörlésIldy! Hát, szerintem a te csodaszép konyhádban kellene elkészíteni. Nem nagy kunszt, amíg elkészül és irtó finom! Én is nagy rajongója lettem!!! :)