Tegnap ismét egy gyors ebédet dobtam össze: mindössze 15 perc volt az elkészítése. Azoknak ajánlom, akik szeretik az enyhén édes - csípős kombinációt. Eredetileg csirkemell csíkok nem voltak hozzá kínálva, de mivel nagyon szeretjük a húsféléket, így én ezt is készítettem. Nekem nagyon ízlett! :-))
Hozzávalók:
- 2 szelet csirkemell (natúr joghurtba vagy kefirbe be is pácolhatjuk, így sokkal omlósabb lesz)
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 nagyobb vörösbab konzerv (kb. 40 dkg)
- 15 dkg baconszalonna
- 2 dl paradicsomszósz (helyette 1 doboz hámozott, egész paradicsom)
- 1 tk. chilipor
- 2 ek. méz
- só
- őrölt fekete bors
- olívaolaj
Elkészítése:
1. A bacont és a csirkemellet csíkokra vágtam.
2. A bacont egy serpenyőben ropogósra sütöttem, majd ennek a zsírjában a besózott, borsozott csirkemell csíkok mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.
3. A serpenyőbe egy kevés olajat öntöttem és az apróra vágott hagymát megpároltam.
4. Hozzáöntöttem a paradicsomot, a vörösbabot, ezután ízesítettem mézzel, sóval, borssal, chilivel.
5. Néhány percig hagytam hogy rotyogjon, besűrűsödjön.
6. Egy nagyobb tányérra helyeztem a megsült csirkét, a paradicsomos babot, és a tetejére szórtam a bacon darabkákat.
7. Friss zsemlével tálaltam.
Forrás: Nők Lapja Konyhája2010. júniusi szám némi változtatással
Ha csak icipicit csípős akkor jöhet :))
VálaszTörlésCsibe! Csak picit csípős, éppen annyira, hogy ellensúlyozza az édes ízt! Én sem vagyok oda a túl csípősért, ezért alig tettem bele chilit. :))
VálaszTörlésNekem nagyon tetszik, lehet jó csípős is:)
VálaszTörlésValami isteni lehet, én is babot tettem ma fel :)))
VálaszTörlésMilyen gusztusos! :)
VálaszTörlésGuszta lett! :)
VálaszTörlés