Egyéb érdekességek...rólam

2010. november 2., kedd

Joghurtos zöldbabfőzelék...

Joghurtos zöldbabfőzelék...


Imádom a zöldbabot: főzelékben, levesben, salátában. A zöldbabfőzeléket hagyományos módon készítjük, de finom ez a könnyített változata is. Igazából ez egy tipikusan nyári étel, viszont tegnap, ahogy lapozgattam a receptes gyűjteményemet, nagyon megkívántam.


Hozzávalók:

  • 1 kg sárga hüvelyű zöldbab
  • 2,5 dl joghurt
  • 3 dl tejföl
  • 2 citrom
  • 1 csokor friss kapor
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma


Elkészítése: 

A zöldbabot 2 cm-es darabokra vágjuk, és sós, citromos vízben leforrázzuk. A joghurtot összekeverjük a tejföllel, az apróra vágott kaporral, ízlés szerinti  citromlével, sóval, frissen őrölt borssal, zúzott fokhagymával. Lassan felmelegítjük, és beleforgatjuk a még meleg, leforrázott babot. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.



Ihlet: Nők Lapja 2010. július 14; Bereznay Tamás receptje

3 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon egyszerű recept, és isteni finom lehet. Szívesen ebédeltem volna nálad.:))

    VálaszTörlés
  2. Bianka! Tényleg az!!! :))

    Gizi! Bizony ám!! Gyere bármikor ebédre, szívesen látlak...:)))

    VálaszTörlés