Joghurtos zöldbabfőzelék... |
Imádom a zöldbabot: főzelékben, levesben, salátában. A zöldbabfőzeléket hagyományos módon készítjük, de finom ez a könnyített változata is. Igazából ez egy tipikusan nyári étel, viszont tegnap, ahogy lapozgattam a receptes gyűjteményemet, nagyon megkívántam.
Hozzávalók:
- 1 kg sárga hüvelyű zöldbab
- 2,5 dl joghurt
- 3 dl tejföl
- 2 citrom
- 1 csokor friss kapor
- só, frissen őrölt fekete bors
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítése:
A zöldbabot 2 cm-es darabokra vágjuk, és sós, citromos vízben leforrázzuk. A joghurtot összekeverjük a tejföllel, az apróra vágott kaporral, ízlés szerinti citromlével, sóval, frissen őrölt borssal, zúzott fokhagymával. Lassan felmelegítjük, és beleforgatjuk a még meleg, leforrázott babot. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.
Ihlet: Nők Lapja 2010. július 14; Bereznay Tamás receptje
Tényleg nagyon egyszerű recept, és isteni finom lehet. Szívesen ebédeltem volna nálad.:))
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésBianka! Tényleg az!!! :))
VálaszTörlésGizi! Bizony ám!! Gyere bármikor ebédre, szívesen látlak...:)))