A múltkori croissant - felfújt után, ismét felfújtat sütöttem, méghozzá kalácsból. Igazából a saját elképzeléseim szerint készítettem a kamrámban fellelhető maradékokból. Hirtelen nem is tudom, hogy mit írjak róla. A lényeg az, hogy ELKÉPESZTŐEN FINOOOOOM!!!! :-)))
Hozzávalók:
- 1,5 szikkadt kalács
- 5 dl sűrített tej (nem cukrozott!!!)
- 3,5 dl tejszín
- 2 dl tojáslikőr
- 3 ek. méz
- 4 tojás
- 2 marék aszalt vörös áfonya
- 2 marék mazsola
- 3 marék szeletelt mandula
- egy csipet só
- 1 tk. vanília-kivonat
Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítettem 180 °C-ra.
2. Egy nagyobb méretű hőálló sütőtálat kivajaztam.
3. A kalácsot közepes darabokra tépkedtem, rászórtam a mazsolát, az áfonyát és a mandulát.
4. A tejet, a tejszínt, a tojásokat, a sót, a likőrt és a mézet összekevertem, ezután egyenletesen megöntöztem vele a kalács darabkákat. Kézzel jól belenyomkodtam, majd 10 percig hagytam, hogy a kalács jól magába szívja a tojáslikőrös folyadékot.
5. A sütőbe toltam, és kb. 45 perc alatt megsütöttem. Ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával.
6. Langyosan a legfinomabb szerintem. Hedonisták a tejszínhabot ne felejtsék el tálaláskor!
Jó étvágyat hozzá!
Minden hozzávalót külön is szeretek, de így együtt isteni lehetett. Most jó nagyok nyelek és szemezek a kaláccsal.:))
VálaszTörlésAzannnnyja! Mit is írhatnék? Ide vele, de azonnal!:)) Nagyon ügyi vagy, Mézilány!
VálaszTörlésCsak most találtam rá az oldaladra, nagyon szép és ízléses. Gratulálok!
VálaszTörlésHmm, ez abszolút Karácsonyra hangoló recept.:) Fantasztikus!
VálaszTörlésLányok, tényleg nagyon finom...és veszélyes, mert abbahagyhatatlan!!
VálaszTörlésMs. Poppy! Én már teljesen karácsonyi lázban égek! :)))
Citromhab! Köszi szépen! Üdvözöllek nálam, gyere bármikor...szívesen látlak!!! :)))
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem találok szavakat
VálaszTörlésSzeretem az ilyen veszélyes finomságokat :)
VálaszTörlésCsibe! Eszméletlenül veszélyes...alig bírtam magam türtőztetni, hogy a többieknek is maradjon...:))
VálaszTörlés