A hétvégén megint péksüteményt és hozzá ízben passzoló krémet készítettem (Remélem még nem unjátok?). Régen volt már, így mediterrán ízvilágban gondolkodtam. Egy kis aszalt paradicsom, egy kis olajbogyó, egy kis tonhal finom fűszerekkel ízesítve aszalt paradicsomos zsemlére kenve. És, hogy milyen lett??? Annyira finom, hogy még az ezt az ízvilágot kevésbé kedvelő édesapám is kért repetát vacsira... :-DDD
Hozzávalók:
- 2 doboz olajos tonhaltörzs
- 0,5 üveg aszalt paradicsom apró darabokra vágva
- 15 szem fekete olajbogyó negyedekbe vágva
- 4 ek. majonéz
- 6 ek. tejföl
- 1 kk. szárított bazsalikom
- 1 kk. szárított oregánó
- só
- őrölt fekete bors
- 1 tk. mustár
- citromlé (ízlés szerint)
- 1 tk. a paradicsom olajából
Elkészítése:
1. A halat lecsepegtetjük és egy keverő tálba téve villával nagyjából összetörjük.
2. A tejfölt, a mustárt, a majonézt összekeverjük a fűszerekkel és az olajjal.
3. A paradicsomokat és az olajbogyót negyedekbe vágjuk, majd a halhoz és a tejfölös öntethez keverjük.
4. Ízesítjük ízlés szerint citromlével, sóval, borssal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Megjegyzés: Az aszalt paradicsomos zsemle receptjét holnap után láthatjátok! :-)
Micsoda finomságok! :)
VálaszTörlésMáris fölfaltam ! :))))
Dehogy unom! Jöhet még, nagyon szeretem az ilyen kencéket. És a zsömléid...! Ez aztán a vacsi!:)
VálaszTörlésKérek a Bagelek mellé :))) !!!
VálaszTörlésNagyon finom lehet és a fotók is ( megint ) gyönyörűek!
VálaszTörlésKülön- külön is nagyon finomak, együtt meg a tökéletes mediterrán uzsonna, vagy reggeli, vagy vacsora.:)
VálaszTörlésLenyűgöző és ellenállhatatlan. Mielőbb ki fogom próbálni. Kíváncsian várom a zsemle receptjét is.
VálaszTörlésLányok minedenkinek nagyon köszi:-D! Elnézést a késői válaszért,elfoglaltságaim miatt nem nagyon tudok net közelbe kerülni, de azért receptek lesznek az elkövetkező napokban! Nézelődjetek bátran! Hamarosan jövök! :-D
VálaszTörlésIldy! Akkor még hozok ilyen kencéket, van még egy pár, amit nem láttatok még! :-)
Csak nyelek és nyelek nagyokat
VálaszTörlésNagyon jól hangzik!...és persze nyugodtan jöhetnek a kencék :))
VálaszTörlés