Mézes balzsamecetben sült cékla feta sajttal... |
... az egyik kedvenc salátám! Túlzás nélkül mondom: isteni! :-)
Hozzávalók:
- 1 doboz rukkola
- 1 doboz madársaláta
- 250 g feta sajt
- 500 g cékla
- só, frissen őrölt fekete bors
- friss kakukkfű
- ízlés szerint balzsamecet
- ízlés szerint olívaolaj
- 2-3 ek. akácméz
Elkészítése:
A céklát megpucoljuk, kockákra (szeletekre) vágjuk. Egy nagyobb tepsibe olíva olajat öntünk, eligazítjuk benne a cékladarabkákat, megöntözzük balzsamecettel (jó bőven), megcsorgatjuk mézzel, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. A tepsit lefedjük alufóliával, és 200°C-ra előmelegített sütőben 1-1,5 órát sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy puhák-e már a céklák. (Én nem főztem elő a céklát, így átpuhultak rendesen.) A rukkolát és a madársalátát megmossuk, lecsepegtetjük, tányérokra halmozzuk, rászedjük a cékladarabokat, rámorzsoljuk a feta sajtot, végül pedig meglocsoljuk a tepsi alján felgyülemlett balzsamecetes olívaolajjal. Frissen sült bagettel kínálom.
Ihlet: Tomakonyha
Méz, kakukkfű! Ezekkel biztos nagyon finom! Köszi!:)
VálaszTörlésÍgy van! :-))
VálaszTörlésEz isteni lehet, nagyon a kedvemre való a fűszerezése is, és a hozzávalók is. :)
VálaszTörlésSzerintem sem szükséges előfőzni a céklát, kár kifőzni belőle a finom ízeket. Süstésnél ez sokkal jobban megmarad. :)
baro....
VálaszTörlésA kedvenc salátám! :-D Tényleg baroooo....:-D
VálaszTörlés