Egyéb érdekességek...rólam

2010. szeptember 17., péntek

Mézes balzsamecetben sült cékla feta sajttal...

Mézes balzsamecetben sült cékla feta sajttal...


... az egyik kedvenc salátám! Túlzás nélkül mondom: isteni! :-)



Hozzávalók:

  • 1 doboz rukkola
  • 1 doboz madársaláta
  • 250 g feta sajt
  • 500 g cékla
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • friss kakukkfű
  • ízlés szerint balzsamecet
  • ízlés szerint olívaolaj
  • 2-3 ek. akácméz



Elkészítése: 

A céklát megpucoljuk, kockákra (szeletekre) vágjuk.  Egy nagyobb tepsibe olíva olajat öntünk, eligazítjuk benne a cékladarabkákat, megöntözzük balzsamecettel (jó bőven), megcsorgatjuk mézzel, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. A tepsit lefedjük alufóliával, és 200°C-ra előmelegített sütőben 1-1,5 órát sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy puhák-e már a céklák. (Én nem főztem elő a céklát, így átpuhultak rendesen.) A rukkolát és a madársalátát megmossuk, lecsepegtetjük, tányérokra halmozzuk, rászedjük a cékladarabokat, rámorzsoljuk a feta sajtot, végül pedig meglocsoljuk a tepsi alján felgyülemlett balzsamecetes olívaolajjal. Frissen sült bagettel kínálom.


Ihlet: Tomakonyha


    5 megjegyzés:

    1. Méz, kakukkfű! Ezekkel biztos nagyon finom! Köszi!:)

      VálaszTörlés
    2. Ez isteni lehet, nagyon a kedvemre való a fűszerezése is, és a hozzávalók is. :)
      Szerintem sem szükséges előfőzni a céklát, kár kifőzni belőle a finom ízeket. Süstésnél ez sokkal jobban megmarad. :)

      VálaszTörlés
    3. A kedvenc salátám! :-D Tényleg baroooo....:-D

      VálaszTörlés