Amikor egyedül vagyok itthon, és időm sincsen túl sok, nem szoktam nagyobb dolgokat ebédre készíteni. Régóta kinéztem már magamnak ezt a salátát Tománál, tegnap el is készült végre. Néhol persze változtatásra kényszerültem, jelzem is majd a receptben, hogy hol, de így is nagyszerű lett! Lássuk csak, hogyan is készítettem...
Hozzávalók:
(1 nagyobb adag)
- 3-4 marék rukkola
- 1 közepes paradicsom
- 2 szelet prosciutto sonka
- fél lila hagyma (nem volt snidlingem)
- 2 tojás
- 4-5 dkg reszelt parmezán
- olíva olaj a sütéshez + 2 ek az öntethez
- 2 ek balzsamecet (fehérborecetem nem volt)
- friss bazsalikom a díszítéshez
- só, őrölt fekete bors
Elkészítése:
- A rukkolát megmostam, lecsepegtettem, egy nagyobb tányérra halmoztam.
- A paradicsomot megmostam, cikkekre vágtam, körbe rakosgattam vele a tányér szélét.
- A sonkát nagyobb darabokra tépkedtem, és ezt is rádobáltam a rukkolára.
- Egy serpenyőben olajat hevítettem, közben egy kisebb tálban felvertem a tojást.
- Amikor az olaj elérte a kellő hőmérsékletet, beleöntöttem a tojást, és mintha palacsintát sütöttem volna, egyenletesen eloszlattam a serpenyőben.
- Sóval, őrölt fekete borssal és reszelt parmezánnal ízesítettem. Nem kell különösebben kevergetni, az a lényeg, hogy egyben maradjon a tojás.
- Közben elkészítettem az öntetet: a hagymát nagyon apró kockákra vágta, az olajat és a balzsamecetet ráöntöttem, picit sóztam, borsoztam.
- Ha megsült, felcsavartam, nagyjából 0,5 cm-es szeleteket vágtam, és rádobáltam a saláta tetejére.
- Végezetül meglocsoltam az öntettel, és jól belakmároztam.
- Elég kiadós étel, de aki nem szeretné csak így magában fogyasztani, annak frissen sült bagettet ajánlok hozzá.
Az eredeti receptet Tomakonyha oldalán találhatjátok!
Hű, csorog a nyálam
VálaszTörlésMézigörl,mivel ritkán járok errefelé mostanában, nem tudtam rólad, amíg nem írtál nekem megjegyzést.De nagyon klasszak a receptjeid és külön örülök, hogy mézzel készíted a sütiket, mert így, a kész receptjeiddel könnyebben tudom a cukrot kiiktatni. Bár némi átalakítást igényel a vegán konyhára, de biztos, hogy kipróbálom majd néhány sütidet!:))
VálaszTörlésGuszti!:)
VálaszTörlésAzt hallottam a rukkoláról, hogy keserű, éppen ezért még nem is vettem. Hm?
Bianka! Akkor küldök kóstolóba! :)
VálaszTörlésBenzsi! Köszönöm szépen, gyere máskor is, várom a visszajelzésedet, ha elkészíted valamelyiket!!! :) Tudnál nekem küldeni egy kis összefoglalót az e-mail címemre a vegán konyháról??
Ildy! Köszi, dehogy keserű! Mindig frisset veszek, soha nem tapasztaltam ilyet. De ha tényleg nem tudod megenni, akkor nyugodtan tegyél alá madársalátát! :)
Mézigörl, kicsit pontosítsd, hogy mire lennél kiváncsi?! Ez így elég tág.....
VálaszTörlésBenzsi! Mondjuk a főbb alapelveire a vegán táplálkozásnak, annyira nem vagyok képben ebben. Azért érdekel amúgy, hogy legközelebb olyan ételeket is tudjak postolni (esetlegesen), ami a vegán táplálkozásúaknak is megfelel! Ne kelljen átalakítani a receptet.:):)
VálaszTörlésHúúú, ez nagyszerű lenne, nagyon kedves tőled. Pár napon belül írok Neked!:))
VálaszTörlésBenzsi! Ez csak természetes! Amúgy nagyon érdekel a táplálkozástudomány minden ága, sok mindenre nyitott vagyok, és szívesen mélyítem az ismereteimet ebben a témában is! Nagyon örülök neki, ha esetleg segíteni tudok neked receptekkel, bármivel...:) Várom a leveled! Orsi
VálaszTörlés