Még mindig rengeteg a szilva a kertünkben, és mivel a család édességre vágyott, gondoltam kipróbálom Ottis szilvás süteményét, néhol persze - szokásomhoz híven - átformáltam. Mivel cukor helyett mézet használtam, a folyadék mennyiségét visszavettem 2 dl-re, nehogy túl folyós maradjon a közepe. Szuper lett nagyon, biztosan készül még hamarosan belőle egy újabb adag. Ottisnak pedig köszönöm a receptet!
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 50 dkg túró
- 4 ek liszt
- 1 cs bourbon vaníliás cukor
- 10 dkg méz + a szilvák tetejére kb 2-3 evőkanállal
- 3 db tojás
- 2 marék mazsola
- szilva
- őrölt fahéj
- csipet só
- diónyi vaj a forma kikenéséhez
Elkészítése:
- A piteformát kivajaztam.
- A tojásokat a mézzel és a bourbon vaníliás cukorral összekevertem, hozzáadtam a lisztet, a tejszínt, a mazsolát és a túrót.
- Beleöntöttem a formába, és 180°C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütöttem.
- Rárakosgattam a szilvát, megszórtam fahéjjal, meglocsoltam mézzel, és még kb 15-20 percig sütöttem.
- Hagytam kihűlni, utána szeleteltem.
- Fogyókúrázók most ne figyeljenek:egy gombóc vaníliafagyi kíséretében tálaltam. :):)
Nagyon jól néz ki! Isteni lehetett :-)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, igazán guszta
VálaszTörlésViki, Bianka! Köszönöm!
VálaszTörlés