Tejfölös-hagymás zöldbabsaláta fehérjebundában sült csirkemell falatkákkal... |
... olyan egyszerű, mint az 1 x 1 !!!
Hozzávalók:
- 1 nagy üveg zöldbab
- 2 kisebb vöröshagyma, felaprítva
- 3 ek fehérborecet
- 4 ek majonéz
- 2 ek dijoni mustár
- 350 g tejföl
- só, frissen őrölt bors
- nagy csokor petrezselyem vagy kapor, felaprítva
a csirkéhez:
- 3 szelet csirkemell, csíkokra vágva
- 3 tojásfehérje
- 3 ek. kukorica liszt vagy kukorica keményítő
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
A hagymát apóra vágjuk, egy tálba tesszük, és meglocsoljuk az ecettel. Legalább fél órát állni hagyjuk. A zöldbabot lecsepegtetjük, leöblítjük. A majonézt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A hagymát elvegyítjük a zöldbabbal, ráöntjük a tejfölös keveréket, megszórjuk petrezselyemmel legvégül pedig az egészet jól összekeverjük. Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük.
A csirkét csíkokra vágjuk. A fehérjét és a keményítőt alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A csirkét a masszába forgatjuk, majd kevés olajon kisütjük, lecsepegtetjük.
Megjegyzés: Ha friss zöldbabból készítjük, akkor azt pároljuk puhára sós vízben 1-2 gerezd fokhagyma és egy babérlevél társaságában.
Ihlet: A csirke receptje Csibétől származik.
Nagyon finom lehet
VálaszTörlésúh, de még mennyire...
VálaszTörlésAzért a friss zöldbabot nem árt előtte megpárolni... A nyers zöldbab igen nehezen emészthető.
VálaszTörlésIgen ezt tudom, csak úgy gondoltam, hogy ezt nem kell külön leírni...ezt általában a "háziasszonyok" többsége tudja. Azért köszönöm az észrevételt, javítom is hamarosan.
VálaszTörlés