Egyéb érdekességek...rólam

2010. szeptember 13., hétfő

Tejfölös-hagymás zöldbabsaláta fehérjebundában sült csirkemell falatkákkal...

Tejfölös-hagymás zöldbabsaláta fehérjebundában sült csirkemell falatkákkal...


... olyan egyszerű, mint az 1 x 1 !!!



Hozzávalók:


  • 1 nagy üveg zöldbab
  • 2 kisebb vöröshagyma, felaprítva
  • 3 ek fehérborecet
  • 4 ek majonéz
  • 2 ek dijoni mustár
  • 350 g tejföl
  • só, frissen őrölt bors
  • nagy csokor petrezselyem vagy kapor, felaprítva


a csirkéhez:


  • 3 szelet csirkemell, csíkokra vágva
  • 3 tojásfehérje
  • 3 ek. kukorica liszt vagy kukorica keményítő
  • só, frissen őrölt bors



Elkészítése:


A hagymát apóra vágjuk, egy tálba tesszük, és meglocsoljuk az ecettel. Legalább fél órát állni hagyjuk. A zöldbabot lecsepegtetjük, leöblítjük. A majonézt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A hagymát elvegyítjük a zöldbabbal, ráöntjük a tejfölös keveréket, megszórjuk petrezselyemmel legvégül pedig az egészet jól összekeverjük. Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük.


A csirkét csíkokra vágjuk. A fehérjét és a keményítőt alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A csirkét a masszába forgatjuk, majd kevés olajon kisütjük, lecsepegtetjük.

    Megjegyzés: Ha friss zöldbabból készítjük, akkor azt pároljuk puhára sós vízben 1-2 gerezd fokhagyma és egy babérlevél társaságában.


    Ihlet: A csirke receptje Csibétől származik.


    4 megjegyzés:

    1. Azért a friss zöldbabot nem árt előtte megpárolni... A nyers zöldbab igen nehezen emészthető.

      VálaszTörlés
    2. Igen ezt tudom, csak úgy gondoltam, hogy ezt nem kell külön leírni...ezt általában a "háziasszonyok" többsége tudja. Azért köszönöm az észrevételt, javítom is hamarosan.

      VálaszTörlés