Egyéb érdekességek...rólam

2010. szeptember 21., kedd

Vaníliás-körtés papucsok...

Vaníliás-körtés papucsok...


 ... áldom a nevét annak, aki kitalálta 
az előre kinyújtott leveles tésztát!



Hozzávalók:

  • 50 dkg előre kinyújtott leveles tészta
  • 2 érett körte
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint méz
  • egész szegfűszeg
  • tojás a sütemény lekenéséhez
  • fahéjas porcukor a szóráshoz



Elkészítése:

  1. A tésztát 12 egyenlő részre vágjuk. 
  2. A tejből, a vaníliás pudingporból és a mézből sűrű pudingport főzünk, félre tesszük, kihűtjük.
  3. Meghámozzuk a körtéket, és nyolcadokra vágjuk.
  4. Mindegyik négyzetbe vaníliás pudingot kanalazunk, ráfektetjük a körtét, papucs alakra formázzuk, szegfűszeggel összetűzzük, majd megkenjük tojással.
  5. A batyukat 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a tetejük szépen meg nem pirul.
  6. A megsült tésztát kihűtjük, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.


Megjegyzés: Igaza lett Beának (A közös konyha(kert)), akinek köszönöm utólagosan is a receptet, mert tényleg nagyoooon-nagyoooon finom! Dupla adagot sütöttem, így is alig maradt belőle másnapra!



 

5 megjegyzés: