Vaníliás-körtés papucsok... |
... áldom a nevét annak, aki kitalálta
az előre kinyújtott leveles tésztát!
Hozzávalók:
- 50 dkg előre kinyújtott leveles tészta
- 2 érett körte
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- ízlés szerint méz
- egész szegfűszeg
- tojás a sütemény lekenéséhez
- fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
- A tésztát 12 egyenlő részre vágjuk.
- A tejből, a vaníliás pudingporból és a mézből sűrű pudingport főzünk, félre tesszük, kihűtjük.
- Meghámozzuk a körtéket, és nyolcadokra vágjuk.
- Mindegyik négyzetbe vaníliás pudingot kanalazunk, ráfektetjük a körtét, papucs alakra formázzuk, szegfűszeggel összetűzzük, majd megkenjük tojással.
- A batyukat 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a tetejük szépen meg nem pirul.
- A megsült tésztát kihűtjük, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés: Igaza lett Beának (A közös konyha(kert)), akinek köszönöm utólagosan is a receptet, mert tényleg nagyoooon-nagyoooon finom! Dupla adagot sütöttem, így is alig maradt belőle másnapra!
Forrás: A közös konyha(kert)
Hű micsoda finomság, szívesen ennék belőle
VálaszTörlésNagyon guszta:)
VálaszTörlésNagyon guszta
VálaszTörlésKöszönöm mindkettőtöknek!
VálaszTörlésSzia!Díjazott lettél nálam. Nézz át hozzám.
VálaszTörlés