Kapros tökfőzelék pörkölttel 1. |
... anyukám receptje.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb tök
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- só, frissen őrölt bors
- őrölt pirospaprika
- 1 kisebb csokor kapor, felaprítva
- 450 g 20%-os tejföl
- 2 ek. Graham liszt
- ízlés szerint ecet (10%-os)
Kapros tökfőzelék pörkölttel 2. |
Elkészítése:
A tököt lereszeljük, sózzuk, állni hagyjuk. A levét nem szükséges kinyomkodni. A vöröshagymát lereszeljük és az olajon üvegesre pároljuk. Félrehúzzuk, és ízlés szerint pirospaprikával ízesítjük.Visszatesszük az edényünket a tűzre, hozzáadjuk a tököt, és félig fedő alatt megpároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kaprot, és egy pici ecetet. Ha még szükséges sózzuk, őrölt fekete borssal ízesítjük. A lisztet elkeverjük a tejföllel és egy pici vízzel, majd behabarjuk vele a főzelékünket. Megvárjuk míg a tök teljesen megpuhul, és a főzelék besűrűsödik. Pörkölttel tálaljuk.
Orsi, ez gyönyörűűűűűűséges! Nem találok szavakat, egy tökfőzeléket ilyen gusztusosan feltálalni, hogy az embernek összefut rögtön a nyál a szájában... Nagyon ügyes vagy.
VálaszTörlésNea :-)
VálaszTörlés