Egyéb érdekességek...rólam

2010. szeptember 21., kedd

Kapros tökfőzelék pörkölttel...

Kapros tökfőzelék pörkölttel 1.



... anyukám receptje.



Hozzávalók:

  • 1 nagyobb tök
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • só, frissen őrölt bors 
  • őrölt pirospaprika 
  • 1 kisebb csokor kapor, felaprítva
  • 450 g 20%-os tejföl
  • 2 ek. Graham liszt
  • ízlés szerint ecet (10%-os)


    Kapros tökfőzelék pörkölttel 2.



    Elkészítése:

    A tököt lereszeljük, sózzuk, állni hagyjuk. A levét nem szükséges kinyomkodni. A vöröshagymát lereszeljük és az olajon üvegesre pároljuk. Félrehúzzuk, és ízlés szerint pirospaprikával ízesítjük.Visszatesszük az edényünket a tűzre, hozzáadjuk a tököt, és félig fedő alatt megpároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kaprot, és egy pici ecetet. Ha még szükséges sózzuk, őrölt fekete borssal ízesítjük. A lisztet elkeverjük a tejföllel és egy pici vízzel, majd behabarjuk vele a főzelékünket.  Megvárjuk míg a tök teljesen megpuhul, és a főzelék besűrűsödik. Pörkölttel tálaljuk.

      2 megjegyzés:

      1. Orsi, ez gyönyörűűűűűűséges! Nem találok szavakat, egy tökfőzeléket ilyen gusztusosan feltálalni, hogy az embernek összefut rögtön a nyál a szájában... Nagyon ügyes vagy.

        VálaszTörlés