Hozzávalók:
- 3 tojás
- 25 dkg méz
- 1 dl vörösbor (meggyborral is készíthetjük)
- 1 dl olaj
- 30 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 cs sütőpor
- 1 kis üveg meggy
- só
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
- A tojásokat, a mézet keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a bort és az olajat.
- A sót a lisztet és a sütőport dolgozzuk össze, ezután forgassuk hozzá a tojásos masszához.
- A meggyet csepegtessük le, öntsük óvatosan a tésztához.
- Töltsük a kivajazott, kilisztezett formába (24 cm-es az enyém).
- Végezetül tegyük az előmelegített sütőbe (180°C, gázhőfok: 3.), és süssük meg kb. 60 perc alatt. (A sütés kezdetekor alacsonyabbra vettem a hőfokot és 20 percre letakartam alufóliával, hogy ne égjen oda az oldala, utána levettem a fóliát és magasabb fokozaton sütöttem tovább a kuglófot.)
Nagyon finom lehet, igazán guszta
VálaszTörlés