Hozzávalók:
- 500 g krémes túró
- 500 g mascarpone
- 20 ek almás citromkrém
- 2 zselatin fix
- babapiskóta
- szeletelt mandula
- mandulából készült grillázs
- tej
- 1 ek vanília kivonat v aroma
- A túrót a mascarponéval és az almás citromkrémmel simára keverjük. Belekeverjük a zselatint, majd pár percre félre tesszük.
- A babapiskótát (akár süthetünk is rendes piskótát, házi babapiskótát) beáztatjuk a vaníliás tejbe, majd széttördeljük, és tetszőleges poharakba, desszertes tálkákba rétegezzük.
- A rétegezés sorrendje: 1 réteg beáztatott babapiskóta, 1 réteg krém, 1 réteg grillázs vagy szeletelt mandula (nálam most csak szeletelt mandula volt, de grillázzsal tutibb), babapiskóta, krém, grillázs.
- Hűtőbe tesszük 1-2 órára (addig próbáljuk magunkat türtőztetni :-) ), majd pedig szépen bekanalazzuk.
Elég kiadós édességről van szó, ezért én egy nem túl nehéz vacsora (ebéd) könnyű befejezéseként ajánlanám! Nálunk nagyon bejött!!!
Nagyon igéretes finomság, guszta
VálaszTörlésBianka, köszi!
VálaszTörlésFinom biztos!!!
VálaszTörlés