Egyéb érdekességek...rólam

2012. szeptember 30., vasárnap

Diós, almás, mazsolás muffinnal búcsúzik a Mézes finomságok...

Diós, almás, mazsolás muffin zabliszttel...




... december végén elköltözöm. 



Ez már biztos. Új munka, kihívások, emberek. Nem lesz egyszerű, de egy ideje már azt érezem, hogy változásra van szükségem. Nem vagyok egy helyben totyorgós fajta, úgyhogy döntöttem...megyek. Gondolom azokat, akik rendszeresen olvasnak, érdekli, hogyan tovább??? Írok-e még blogot??? Őszintén szólva: nem hiszem. Ihlet volna bőven, csak sajnos állandó időhiányban szenvedek. Rengeteg feladat vár majd rám az elkövetkező 3 hónapban: munka, költözés, szakdolgozat, vizsgák. Ezekre szeretnék inkább koncentrálni. Nem tudom, hogy a sütésre-főzésre mennyi időm marad, azért igyekszem még a jól sikerült receptjeimet december végéig közzé tenni...Egy a lényeg: az év végén elbúcsúzom tőletek. Végleg vagy csak átmenetileg? Azt még egyelőre nem tudom: meglátom majd, mit hoz a jövő...



 Nagyon fogtok hiányozni!



Hozzávalók:


12 darabhoz



  • 20 dkg zabliszt
  • 10 dkg darált dió
  • egy nagy csipet só
  • 2 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1 dl joghurt
  • 0,8 dl olaj
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 2 közepes méretű alma
  • 2 tojás
  • 120 g nyírfacukor
  • 2 ek. méz
  • 4 ek. mazsola


Elkészítése:


A lisztet, a diót, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket összekeverem. Az almát a reszelő nagy lyukú oldalán lereszelem. A tojásokat habosra keverem a cukorral és a mézzel, hozzácsorgatom az olajat. Belekeverem a joghurtot, a lisztes keveréket, a mazsolát, legvégül a reszelt almát. A muffintepsit kibélelem kapszlikkal. A tésztát 12 egyenlő részre osztva a tepsi mélyedéseibe töltöm. 180°C-on sütöm őket kb. 20-25 percig.



Ihlet: Tipikus Flammers


18 megjegyzés:

  1. Orsi, te is nagyon fogsz hiányozni! :(
    Remélem,hogy nem véglegesen búcsúzol, és olvasunk még tőled továbbra is ilyen finomságos recepteket, mint például ez itt.
    Sok sikert kívánok a továbbiakban! ♥

    VálaszTörlés
  2. Csak remélem, hogy döntésed nem végleges. Tudom, ez a blogírás is csak egy állomás, de tudom, jó ide visszajönni...ha nem is, akkor is minden jót neked!

    VálaszTörlés
  3. Biztos lehetsz , hogy te is fogsz hianyozni!En remelem, hogy fogsz idot talani a blogra is.Meg szep lenne meg a koltozesrol is beszamolni.Az , hogy batorsag van a valtozasra.Sok sikert!

    VálaszTörlés
  4. Sok sikert a szakdolgozathoz, vizsgákhoz! A beszámolót pedig még szívesen olvasnám a költözésről, megérkezésről, új munkahelyről, recept nélkül is:)
    Ehhez is sok erőt, sikert, lendületet kívánok neked!

    Ha pedig majd lesz időd-kedved újra egy-egy finomságot megosztani, akkor a blog itt vár, és mi is várjuk!

    VálaszTörlés
  5. Ó jaj, nagyon fogsz hiányozni! Bízom benne, hogy az időhiány ellenére sem fogod kibírni, hogy ne tedd közzé a legjobb recepteket! :)

    Nagyon sok sikert kívánok az új munkához, a kihívásokhoz, és remélem, gyorsan megtalálod a helyed az új közegedben!

    VálaszTörlés
  6. Váljon valóra minden álmod! Csak ennyit kívánok :-)

    A blog is, mi is pedig megvárunk :-)

    VálaszTörlés
  7. Bár én mindig azt mondom a fiataloknak, hogy menjetek, most lehet kipróbálni mindent és mindig kell a változás, mert később már megköt az élet, azért nagyon sajnálom, hogy "elmész". remélem, lesz időd néha ide benézni, nagyon szerettem a receptjeidet, ha nem is írtam ide sokat, de amikor tehettem benéztem hozzád. Sok sikert az eljövendőben és kitartást akkor is, amikor elfáradsz egy kicsit.A sütijeidet mindig küldtem a családban élőknek, ahol valaki-valakik nem ehetnek meg mindent!!

    VálaszTörlés
  8. Sok sikert Neked minden téren:) Én várom majd az új posztokat:)

    VálaszTörlés
  9. Ha elmégy is, a blogod ittmarad, így bármikor jöhetünk hozzád!
    Kívánom, hogy álmaid váljanak valóra, céljaidat érd el sikerrel!

    VálaszTörlés
  10. Egy kalappal az Új Életedhez!!!!

    VálaszTörlés
  11. Viszont Nagyon,de Nagyon Hiányozni fogsz!!!!Szeretem a blogodat, a finom recepteket!Nagyon megkedveltelek!:)

    VálaszTörlés
  12. Hajrá Hajrá, legyen sok jóban részed :)

    VálaszTörlés
  13. Hiányozni fogsz!Sok sikert és teljesüljön minden álmod!Mint néhányan írták szívesen olvasunk költözésről,új életről:))

    VálaszTörlés
  14. Nagyon sok sikert kívánok az új feladataidhoz, "új életedhez"! Kívánom, hogy minden úgy történjen, ahogy eltervezted!

    VálaszTörlés
  15. te is, nagyon fogsz hiányozni! Azért remélem, h csak ideiglenesen válsz meg tőlünk! Sok sikert a tervek megvalósításához!!!

    VálaszTörlés
  16. Sok sikert az új helyen! Azért ha lesz időd, néha lepj meg minket egy szép képpel, jó recepttel!

    VálaszTörlés
  17. Csak remélni tudom, hogy hozol még sok finomságot nekünk!Sok sikert kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  18. Most találtam a blogodra, és csak ámulok mennyi különleges finomságod van. Reménykedem, hogy csak a töredékét készítem el és újra visszatérsz a blogodhoz! Amint látom sokaknak hiányozni fogsz. Sok sikert kívánok a jövőben és gratulálok!!!:)

    VálaszTörlés