... azaz fűszeres, sült alma vajas kenyérmorzsával megszórva.
Hozzávalók:
1 bögre = 2 dl
- 6 tk. puha vaj
- 1 3/4 bögre kenyérmorzsa
- 900 g alma, meghámozva, felszeletelve
- 3/4 bögre barna cukor (vagy méz, nyírfacukor)
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1/2 tk őrölt gyömbér
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tk. citromlé
- 1 tk. vanília-kivonat
Elkészítése:
Első dolgunk, hogy 180°C-ra előmelegítsük a sütőt. Ezután egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a morzsát, és a kettő alaposan összekeverjük, félre tesszük. Az almát egy nagyobb tálban összeforgatjuk a cukorral / mézzel, a gyömbérrel, a citrom reszelt héjával, a citromlével és a vanília-kivonattal. Vajazzunk ki egy nagyobb sütőtálat, rétegezzük bele az alma felét. Szórjuk rá a morzsa felét, erre még egy réteg almát, és még egy réteg morzsát tegyünk. Tegyük a sütőbe. Ha a morzsa teteje elkezd barnulni, takarjuk le egy darab alufóliával, és süssük készre. Nagyjából 40-45 perc kell neki. Langyosan fogyasszuk sűrű natúr joghurt, egy gombóc vaníliafagyi vagy vaníliasodó kíséretében. A bátrabbak tejszínhabbal is felturbózhatják... :-D
Forrás: Carrolne Bretherton: Illustrated step-by-step baking
Kisebb betűk nincsenek a forrás megjelöléshöz?;-)
VálaszTörlésDe vannak, legyen kisebb? :-)
VálaszTörlésSzerintem pedig korrektül jelölt a forrás. Én olvasáshoz szemüveget használok, de ezt el tudom olvasni:) Nem lehet olyan nehéz...
VálaszTörlésAz alma ilyen formában nagyon finom lehetett!
Pont jókor jött ez a recept, előttünk az almaszezon!
VálaszTörlés