Egyéb érdekességek...rólam

2012. szeptember 7., péntek

Apple Brown Betty...





... azaz fűszeres, sült alma vajas kenyérmorzsával megszórva.
 


Hozzávalók:



1 bögre = 2 dl


  • 6 tk. puha vaj
  • 1 3/4 bögre kenyérmorzsa
  • 900 g alma, meghámozva, felszeletelve
  • 3/4 bögre barna cukor (vagy méz, nyírfacukor)
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt gyömbér
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tk. citromlé
  • 1 tk. vanília-kivonat



Elkészítése:



Első dolgunk, hogy 180°C-ra előmelegítsük a sütőt. Ezután egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a morzsát, és a kettő alaposan összekeverjük, félre tesszük. Az almát egy nagyobb tálban összeforgatjuk a cukorral / mézzel, a gyömbérrel, a citrom reszelt héjával, a citromlével és a vanília-kivonattal. Vajazzunk ki egy nagyobb sütőtálat, rétegezzük bele az alma felét. Szórjuk rá a morzsa felét, erre még egy réteg almát, és még egy réteg morzsát tegyünk. Tegyük a sütőbe. Ha a morzsa teteje elkezd barnulni, takarjuk le egy darab alufóliával, és süssük készre. Nagyjából 40-45 perc kell neki. Langyosan fogyasszuk sűrű natúr joghurt, egy gombóc vaníliafagyi vagy vaníliasodó kíséretében. A bátrabbak tejszínhabbal is felturbózhatják... :-D


Forrás: Carrolne Bretherton: Illustrated step-by-step baking


4 megjegyzés:

  1. Kisebb betűk nincsenek a forrás megjelöléshöz?;-)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem pedig korrektül jelölt a forrás. Én olvasáshoz szemüveget használok, de ezt el tudom olvasni:) Nem lehet olyan nehéz...
    Az alma ilyen formában nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
  3. Pont jókor jött ez a recept, előttünk az almaszezon!

    VálaszTörlés