... házi (low carb) marcipánnal, szülinapra...
Hozzávalók:
a marcipánhoz:
- 200 g héj nélküli mandula
- 60 g nyírfacukor
- 2, 5 ek víz
- 0,5 ek. keserűmandula-aroma
továbbá:
- 70 g aszalt vörösáfonya, apróra vágva
- 200 g min. 80 %-os étcsokoládé
Elkészítése:
A mandulát kávédarálóban porrá őröltem. A nyírfacukorból, a vízből és az aromából sűrű szirupot főztem. A langyos szirupot az őrölt mandulára öntöttem, az egészet alaposan összegyúrtam. Beledolgoztam az apróra vágott áfonyát. A masszából golyóbisokat formáltam, ezeket pedig gőz felett felolvasztott csokoládéba mártottam. A csoki megszilárdulása után a bonbonokat bonbonpapírba csomagoltan.
Forrás: Strawberry
az a baj, hogy aszalt áfonyából én még csak cukrozottat láttam:S de nagyon jól néz ki:)
VálaszTörlésbékásmegyeri piacon van cukormentes :o vettem is, csak sajna már nincs elég h megcsináljam ezt:D amúgy az aszalt áfonya mennyire lowcarb?
VálaszTörlés